A busznak a vészvillogó bekapcsolásánál és kikapcsolásánál ki ad egy fura hangos hangot (nem a kapcsolónak a hangja) amikor bekapcsolja a sofőr akkor néha tök megijedek hogy mi volt ez de már megszoktam, szóval, miért ilyen hangos?
Biztos van valami idióta szabály (vagy egyszerűen csak a gyártónál a laptop előtt ülők kitalálták ezt) hogy hangot kell adnia ilyenkor, a tervezők meg durván túltolták.
A tolatásjelző csipogó jut eszembe erről. Ha valami munkagép vagy teherautó tolat akkor csipog hogy jajajajj vigyázzatok, tolatok, menj onnan!
Ennek eredményét élveztem én egy szép szombati napon reggel 7-től délutánig a panel lakásban ami mellett vagy 200 méterre betonoztak és egy pici munkagép tükröt szedett.
Előre-hátra mászkált egész nap, a csipogója olyan brutál hangos volt hogy az ember agya kifolyt a fülén át.
Aki kitalálta ezt a szabályt fekötözném egy hétre egy targoncára ami egy gyárban 20 másodpercenként tolat...
"csipog hogy jajajajj vigyázzatok, tolatok, menj onnan!"
Ha az áruszállító kamionon lett volna csipogó, akkor a szomszédom még élne... A keréknyomban ment a hóban a kamion után a boltba, de nem vette észre hogy az már közben elkezdett tolatni. Kivasalta. Néhány évre rá pedig a szódás egy kisgyereket ütött el tolatás közben, ő is elhunyt. Nem is akkora baromság a tolatásjelző. Rengeteg embert megmentett már. Az pedig senkit nem érdekel hogy te a panelprolik szégyene nem tudod élvezni a barátok köztöt naphosszat.
A vészvillogó jelzése pedig a KRESZ gyerekeket védő módosítása miatt van. Bekapcsolt vészvillogóval álló busz ami gyerekeket szállít az mellett nem szabad elhaladni.
Igen ez sajnos ilyen.
Ha autókat nem gyártanának akkor meg több millió ember élne akik balesetben elhunytak...
Van értelme a szabályoknak de nem eszetlenül, végletesen kell alkalmazni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!