Miért nem megy a fúrógép?
Miért?
Pl.:
- nedves törlőkendővel benyúltam és megtöröltem
- csak úgy tudtam visszarakni, hogy a szénkeféket egy-egy csavarhúzóval hátrahúztam
- Megsértettem a szénkefét
- le is égett
Vagy mi lehet a baj?
Megválaszoltad saját magadnak.
Bőven elég minimális megbontás mellett (értsd: maximum a műanyag burkuszt veszed le róla) kifúvatni száraz, kisnyomású levegővel egy ilyen szerkezetet ha nagyon mocskos. A motor széthúzni csak akkor kell amikor csapágyat kell cserélni. Hogy én is mondjak egy örökérvényűt: ami nem romlott el azt nem kell megjavítani. Miért kaptad szét annyira mint foxi a lábtörlőt?
Ha elég vékonyak benne a tekercshuzalok, simán elszakíthattál egyet, ami után már nem működik.
Mondaná, hogy keresd meg hol lehet szakadt, ha mákod van akkor nem a forgórészen. Egyébként ellenállásméréssel közelebb lehet jutni a megoldáshoz.
A fázishasítós szabályzót kihagyva 24V-al megtáplálva meg tudod táplálni, ennek az az előnye hogy ha forogni kezd, nem pörög gyorsan és nem ráz miközben tapogatod.
A szénkefe felfekszik a kommutátoron? Könnyen jár a helyén, azaz a rugó tudja nyomni? Ha igen, akkor nincs vele baj.
Egyébként forgatható a forgórész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!