Ki mit tud, vagy gondol az UVB-76-ról?
Belehallgattam, hálisten sugároz még, a fos terjedési viszonyok miatt ezek szerint nálad már nem is fogható.
(Az adó szerepe: ha az adása megszűnik, mert pl. támadás érte Oroszországot, akkor ezt érzékelvén megfelelő szezorok, automatikusan indítják a válaszcsapást)
Gondolom Paxel videóját láttad.
Én úgy vélem, hogy azért sugározza ugyanazt a torony, mert ez egy védelmi "fal", hogy ameddig az ország másik pontján levő tornyok megkapják a jelet, addig nincs probléma az országban. De van olyan elmélet is, hogy minden országban van egy hely, ahol hallgatják ezt a sugárzást, mivel ha valami olyan dolog történik oroszországban, ami a világra kihatással lehet, akkor ezen keresztül üzennek.
De mivel a torony nem szabályosan sugározza a "pittyegést", így lehet, hogy folyamatosan üzeneteket küldenek valahova, akik értelmezik a "pittyegés" hosszát és gyakoriságát.
Rengeteg elmélet van, miszerint bekapcsolva maradt egy mikrofon, és egy működő gép hangját közvetíti(egyes gépek pittyegéssel jelzik, hogy jól üzemelnek), de szerintem ez nem igaz, elvégre miért hagyna valaki úgy egy mikrofont több mint 20 éve.
Az is lehet, hogy a torony több másik toronnyal kommunikál, ezért nem szabályos a pittyegés. Pl minden bázison van egy ilyen, és a tornyok kommunikálnak egymással, ha mindegyik válaszol a főtoronynak(UVB-76), akkor minden rendben.
De minden bizonnyal nagyon fontos lehet, mivel minden nap reggel 7 után karbantartás folyik rajta.
Az első válaszolónak!
Ha valóban erről lenne szó, akkor miért van, hogy az adásba behallatszott sikoly, zene, vagy éppen beszéd? Valamint miért üzentek kódokat? Amiknek látszólag semmi értelme, nehezen értelmezhetőek.
Ha pedig azt jelezné, hogy az oroszokat nem érte atom, akkor nem a főváros közelében kellene tartani ezt? Hiszen nagy valószínűséggel első és legfontosabb célpont lenne. De csak szerintem.
Második válaszolónak!
Folyamatosan ismétlődik a pittyegés, vagyis 0-24-ben ugyanezt a jelet sugározza pár mp-es szünettel. Ebben én személy szerint kódot nem látok, mert mi értelme lenne napi szinten ugyanazt az egy üzenetet folyamatosan ismételni?
Az utolsó érvedre - hogy minden torony kommunikál - az a meglátásom, hogy ez téves, hiszen ez az UVB-76 jelű torony az ami sugároz, holott az elméleted szerint neki pont vennie kellene a jelet.
ugyanazt a jelet, igen, de nem ugyanannyi időközönként sugározza. van hogy egymás után 2 is jön.
a másfajta hangok, pedig a kalózrádiósok miatt van, akik feltörik a rendszert, és mindenféle zajokat tesznek bele heccből.
Az meg hogy az UVB-76 sugároz, nem pedig veszi jelet. Attól hogy sugároz, még vehet vissza sugárzást. Így biztosítva, hogy minden bázis "működik", a bázisokon levő tornyokkal kommunikál, küld egy válaszjelet a bázis tornya, majd ezt fogadja a főtorony, és ismét küldi a jelet. Ha ez valamelyik bázisnál megszakad, akkor gondolom riasztás lesz. Nem hinném, hogy azonnal atomrakéta meg mindenféle támadás lenne, mivel simán benne van, hogy meghibásodik valami, és leáll a torony működése - ezt kikerülve van a napi karbantartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!