Napelemről töltenék 12 V akkumulátort, arról inverterrel laptopot. Az inverter szinuszos legyen vagy megfelel a "szögletes" jelű is ?
Teljesen felesleges átalakítás. Egy csomó energiát elmelegítesz az átalakításokon...
Nézd meg hány voltos a laptop töltő és az akkuból azonnal olyanra kell alakítani a feszültséget. 12-19V környékiek szoktak lenni.
Én ilyet (20A)raktam a lakóautóba, erről mennek a 18-19V-os fogyasztók. Az 61 cm 220V-os lcd tv is adapteres, és az adapter 18V-os, mint a laptopé. Egyszerűbb, olcsóbb, és elegánsabb megoldásnak tartottam, mint venni egy alapból 12V-os lakóautó 40cm-es tv-t 350 ezerért, így megúsztam 60 ezerből a tv-t, plusz kb 10 ezer a DC-DC konverter. Még bohóckodhattam volna 220-as inverterrel, de 12VDC-ből 220VAC, majd abból 18VDC, mennyivel korrektebb, és energia hatékonyabb egyből 12VDC-18VDC. Nem beszélve hogy a 220-as inverter ventilátora ott zajongana.
mindegy milyen a jele mivel valoszinu sporolsz igy maga az inverter ocska lesz instabil mukodesu ami nem hasznal se az adapternek es igy laptopnak sem
ahogy irtak mivel egyenaramot fogyaszt a laptop ezert szerezz egyenaramu adaptert, szivargyujtosok is vannak
erdemes lehet bevizsgaltatni hogy jol mukodik e
megnezni van e biztositeka es megfeleloe
inverterel ezt ugyse tenned meg meg minek? ugyis tudod hogy ocska
csak erre a celra meg draga invertert minek?
mondjuk kerdesbol nem tunik ki de ha nagyfogyasztasurol van szo 150W++
olyan autos adaptert nem feltetlen talalsz magyar oldalon
akkor jobban jarhatsz emlitett DCDC vel, amibe talan magyar oldalokon is belebotolhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!