Külterületi ingatlanomon (tanyámon) 1 éve ideiglenesen
kikapcsoltattam az áramot. Most amikor vissza akartam
köttetni új fogyasztónak minősítettek, Új mérőóra
szekrényt földkábelt követelnek csak akkor hajlandók
visszakötni. Jogos-e?
Lehet, hogy nem kellett volna kikapcsoltatni, hanem csak a számlázást szüneteltetni. Kikapcsolásnál fizikailag elvágják a vezetéket, nem? Nálunk fogyasztás hiánya miatt szüneteltetve van a számlázás.
2010. szept. 30. 10:19
A földkábelt neked kell megcsináltatni ha nincs, nincs köze a légkábelhez 230-nál az a harmadik szál. Te nem szüneteltetted a szolgáltatást hanem megszüntetted.
2010. szept. 30. 11:09
3/10 A kérdező kommentje:
A vezeték nincs elvágva,a sodrott alu nulla leakasztva a fekete fázis pedig letekerve - tehát könnyen visszarakható.A földkábelen nem a földelést értettem,mert az most is megvan.A földkábel az egy új szabvány tehát a föld alatt jön be minden fázis,nulla a karóról
Az a baj,ha te a szolgáltatónál lemondtad a szolgáltatást és most újra igénybe szeretnéd venni a szolgáltatást,hiába van ott a lekötött vezeték az már új szerződésnek minősül,a bekötés a jelenlegi előírások szerint! Tehát a szolgáltató a jelenlegi szabályok szerint követelheti a bekötést,ha azóta módosították,hogy csak földkábellel lehet bekötni akkor csak azt fogadja el vagy a villanyóraszekrénynél az új un."Henzelszekrényt"műanyagot.Van ahol előírják,hogy családi háznál a villanyórát tegyék ki a bejárathoz,hogy a leolvasás és ellenőrzéshez ne kelljen bemmenni a kertbe.Elmünél dolgozom
2010. okt. 3. 08:38
Én szolgáltatónál dolgozom(ELMŰ-ÉMÁSZ) vagyok.Sehol nincs olyan előírás hogy csak kizárólag földkábellel kérhető a bekötés(főleg nem akkor h már meglévő hálózatról beszélünk!).Maximum arra kötelezhető az ügyfél hogy ha elavult a légvezetékes hálózat(leágazástól-bekötési pontig)akkor fel kell újítani az érvényes szabályok szerint, és szerintem itt is erről van szó.Lehet félreértetted mert valóban már csak szigetelt vezetékes/kötegelt légvezeték/ az elfogadott, a régi csupasz nem!
Az viszont igaz hogy régi óraszekrénybe már nem kötnek be, csak új műanyag szabványos óraszekrénybe.
Tehát ha a saját célú hálózatot lecseréled kötegelt légvezetékre(ha csak te célodból létezik a hálózat akkor trafótól a tanyáig) és kialakítod az új mérőhelyet akkor kutya kötelessége a bekötést megvalósítani a szolgáltatónak!
2010. okt. 3. 09:44
Előző vagyok ismét.Ha ELMŰ és vagy Émász területen laksz lehet tudok bővebben segíteni! Írj visza ide vagy privátba hogy hol a probléma!
2010. okt. 3. 09:46
7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az áramszolgáltató a Démász azon belül pedig a mórahalmi kirendeltséghez tartozunk.A villanykaró a saját földünkön megy át,arról van lekötve,mint írtam a nulla csupasz sodrott alu vezeték a fázis szigetelt 10-es alu vezeték.Mit jelent az,hogy ideiglenes szüneteltetés a visszakötés szempontjából?
ma 09:44 es vagyok
Sajnos démászos ügyletben nem tudok segíteni,teljesen más előírásaik vannak mint az elmű- émásznak.Mióta magánkézbe került és EDF a tulajdonos(ugyanúgy mint az e-on), minden a feje tetejére állt.
Nálunk émász területen semmit nem jelent az ideiglenes szüneteltetés-ha kérik visszakapcsoljuk akár 24 órán belül is!És még az új óraszekrényen sem akadunk fel rögtön, hisz a közmondás is úgy tartja:mindenre van megoldás!
2010. okt. 3. 16:42
Sajnállak! A Dél-Alföldön szemét tetű szolgáltató banda van.Mindent eladtak/víz,csatorna,villany,gáz,hulladékgazd./vagy olasz,vagy francia zsidóknak.
2010. okt. 3. 20:36
10/10 A kérdező kommentje:
Köszke az Őszinte válaszokat akkor aggragátor vagy bíróság,mert hogy ezt velem a szolgáltató nem közölte.Még utánanézek az Ászf.-nek.
Kapcsolódó kérdések: