A hasonló kínai "vackokba" érdemes azért beépíteni egy biztosítékot?
USB-s táplálásra gondolok, az állandó tápot pedig a 220-as USB aljzatról kapja.
Elnézegetem a kb 1 mm-es vezetékeket, simán kinézem belőle, hogy elolvad a melegedés miatt.
Mit gondoltok? tud ez gondot okozni vagy ha rövidre zár, vagy max nem működik és ennyi?
kösz
igen, egy lengőbiztitartóra gondoltam, annál tulképp megoldott az a szigetelés, ami kellhet, vizet úgyse kap, és 5V-ról van szó.
de akkor azt mondod, hogy egyértelműen ajánlott ezek szerint, igaz?
"elolvad melegedés miatt"...
A szabványos USB 5V 0,5A, ennyitől semmi nem fog megolvadni. Ha meg egy erősebb USB tápról hajtod, akkor annak a beépített rövidzárvédelme fogja megoldani. Ha zárlat van, letilt, nem fog rajta folyamatosan 1 vagy 2 amper folyni.
Ez a biztosítékos agyalás egy ilyen lámpánál olyan fokú agyalás, mint a törhetetlen titánlakat egy vászontarisznyára...
tudja a fene, mitől., de így élőben tényleg olyan cérnavékony a vezeték, hogy én itt nálunk ilyet nem is láttam még.
de ami még durvább, hogy a 220V-os kivitel is ugyanilyen cérnavékony, egyszeres szigetelésű, 0,001-es ...
tuti csak akkor merem bedugni ha itthon vagyunk. lefotózom, de szóval azt mondjátok, ha zárlat is keletkezik, ebből nem tud gond lenni? max "visszajön" a zárlat egész az USB aljzatig aztán kivágja a lakásbiztosítékot?
rendben, ennek örülök akkor, csak félek, mert láttam már közelről gyönyörű lakástüzet elektromos zárlat miatt és hát szeretném elkerülni.
ez a "vezeték" valami kínai szabvány lehet, na de pl 20 méteren keresztül ez a cérnavékony, egyszeres szigetelésű gagyi? hát már a radiátortól leolvad a szigetelésnek nevezett kis műanyag.
de oké, ha biztosítékkal se oldok meg semmit, akkor mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!