Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen típusú üzletekben...

Milyen típusú üzletekben lehet kapni wattmérőt?

Figyelt kérdés
2022. nov. 21. 23:00
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
78%

"Nem szoktam a "wattmérő" megnevezést használni mert nekem

disszonáns. Az ampermérő meg nem annyira."

A kérdésben szó sem volt rólad.

A kérdezőnek meg így tanították, tehát jogosan használta a kifejezést:

[link]

2022. nov. 23. 14:26
 32/44 anonim ***** válasza:
78%

31

Nem egyértelmű, mert a szövegben ezt írják: „A gyakorlatban a villamos teljesítményt wattmérővel mérik.”

Majd alatta az ábra felirata: „A teljesítménymérő műszer”

A legutolsó sorban pedig: „A wattmérő (teljesítménymérő) az áram és a feszültség szorzatát képezi, és a mutató a szorzattal arányosan tér ki.”

Egyébként miért nem lehet már elfogadni, hogy mindkét megnevezés helyénvaló.

2022. nov. 23. 14:36
 33/44 Szirty ***** válasza:

"A kérdésben szó sem volt rólad."

Így van. A válaszaimban sem amíg valaki azzal nem kezdett el foglalkozni hogy én mit hogy hívok. :)

"...tehát jogosan használta a kifejezést"

Tegye. Nem ítélkeztem azok fölött akik így használják.

A linkkel kapcsolatban meg annyit, hogy már az első mondat rossz vagy ha úgy tetszik fél igazság.

Tudom hogy az oktatás színvonala hol tart ma, sajnos nap mint nap szembeötlik. :(

Sajnos az teljesen igaz hogy aki autentikusnak vélt forrásból részben téves (vagy felületes) információk alapján oktatnak az később tévesen használhat kifejezéseket.

2022. nov. 23. 15:01
 34/44 anonim ***** válasza:
56%

#16 > "Elnézést, ha valaki félreértette a kérdésemet, teljesítménymérő, és nem wattmérő :)"

Most ugyanazt elmondtad, csak más szóval. Továbbra is tévesen. Amit keresel, azt fogyasztásmérőnek hívják. Bármelyik nagy áruházban lehet kapni. Ugye nem mindegy, hogy wattot (teljesítmény) vagy wattórát (fogyasztás) akarsz mérni... Te az utóbbit szeretnéd.

2022. nov. 23. 15:40
 35/44 anonim ***** válasza:
78%

„Most ugyanazt elmondtad, csak más szóval. Továbbra is tévesen. Amit keresel, azt fogyasztásmérőnek hívják.”

Mi vagy te? Gondolatolvasó? Miért akarod rábeszélni a fogyasztásmérőre? A kérdező egyetlen egyszer sem írt fogyasztásmérőt csak wattmérőt vagy, ha úgy tetszik teljesítménymérőt. Ettől még lehet, hogy tényleg fogyasztásmérőt keres, de ez eddig még nem derült ki. Kérdező, mit szeretnél mérni? A fogyasztó teljesítményét [W vagy kW] (hány wattot vesz fel), vagy a fogyasztását [kWh] (ami után fizeted a villanyszámlát)?

2022. nov. 23. 16:15
 36/44 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyébként mit akarsz? Dugaszolóaljzatba csatlakoztatható ketyerét? Vagy sínre pattinthatót? Vagy a négy tízes tiplivel az előszobafalra szerelhetőt? Esetleg laborban asztalra helyezhetőt?

Aljzatba csatlakoztathatóból ajánlanám a Peaktech 9035-öt, tud wattot is, meg fogyasztást is (amper, volt és cos fi mellett).

2022. nov. 23. 18:13
 37/44 A kérdező kommentje:

Hát valami hasonlót igen.

Én sose kerestem rá, a teljesítménymérőt wattmérőnek nevezem, nem tudom ezért miért kellett vitázni. Kedves hozzászólók, akik csak azért kommenteltek, hogy levezessék a napi idegességüket, nincs értelme ezzel foglalkozni. Azon kéne gondolkodni, hogy ezt a 30 másodpercet mi másra lehetne felhasználni. Köszönöm a pozitív hozzászólóknak.

2022. nov. 26. 22:29
 38/44 Szirty ***** válasza:

"Azon kéne gondolkodni, hogy ezt a 30 másodpercet mi másra lehetne felhasználni."

Azon is el lehetne gondolkozni hogy azokból az információkból amikhez a vita által jutottál hozzá, tanulni lehet.

2022. nov. 27. 09:16
 39/44 A kérdező kommentje:

Sajnos nem értem meg, hogy nektek ez hogy érte meg.

Mindenesetre köszönöm ezeket az információkat, amiket csak miattam írtatok le.

2022. nov. 27. 10:21
 40/44 Szirty ***** válasza:

"nektek ez hogy érte meg."

Nekem? Az hogy leírtam hogy teljesítmény mérő, mire nekem jöttek mint bolond tehén az anyjának? :)

Le kell írjam hogy sehogy? Nem nyilvánvaló?

2022. nov. 27. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!