Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Műhely világítás?!

Műhely világítás?!

Figyelt kérdés
Sziasztok szerintetek jó lenne műhely világításnak egy ledes fénycsőarmatúra ami már rossz. de kigondoltam mi lenne ha tennék bele 24 voltos osram led szalagot? vajon mennyi fényt tudna adni ?

2022. nov. 14. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez a LED szalag fényerejétől függ. Ha nem egy sort raksz bele hanem annyit amennyi belefér akkor azért szép fényerőt el lehet érni, viszont számít miylen fénvisszaverő van benne meg hova vetíti miylen nagy szögben, mert lehet a lámpa alatt fény áradat lesz ami egy asztal megvilágítsához jó lehet, de az egész műhelyt normálisan nem fogja megvilágítani. Én elég régi Fénycső lámpatesteket pakoltam meg LED szalagokkal valami noname 12 voltos kínai vacakkal és igen nagy fényerő volt a lámpa körül, de egy garázst teljesen nem világított be normálisan.
2022. nov. 14. 23:32
 2/6 Salx Narval ***** válasza:
Erre nehéz válaszolni így látatlanban de hely van bőven az armatúrában ha kell gond nélkül bővíthető. Én a magam részéről jobban kedvelem egy műhely esetében az egyes munkaterületek célzott megvilágítását mint a központi brutális fényerőt. Természetesen a világítás ideális kiépítése a műhely jellegétől is nagyban függ.
2022. nov. 15. 05:03
 3/6 A kérdező kommentje:
hát kicsi műhely és az armatúra olyan hogy csak 1 fénycső fért bele de hát akkor kipróbálom
2022. nov. 15. 08:54
 4/6 puritan ***** válasza:

Piacokon lehet venni 120cm hosszú ledes lámpát 1400Ft körül. Valami ilyesmi:

[link]

Ettől olcsóbban nem hiszem, hogy bármilyen ledszalag, meg táp kijön. A fényerejét meg nem lehet a ledszalaggal összehasonlítani, mert sokszorosa annak. Hajszálvékony lemezből, meg műanyagból van, ezért elég gagyi benyomást kelt, de ennek ellenére semmi baja. Nekem már sok ilyen lámpám van, és még egy sem döglött be. Pl. a konyhaszekrény alatt is van több, azok elég sokat égnek.

2022. nov. 16. 23:58
 5/6 A kérdező kommentje:
ugyan ilyenem van a pincében kb 1 hét használat után mindig bemondta a fele az unalmast. neked akkor szerencséd van én többfajtát vettem de mind ilyen szarrá fő benne a led
2022. nov. 17. 16:34
 6/6 Salx Narval ***** válasza:
Én az enyémre már az elején tettem egy alu függönysínt mert ránézésre is kevésnek tűnt amit gyárilag rá ragasztottak. Mondjuk ha elméretezte a gyártó akkor tök mindegy mire szereled.:D 6db LED égő ment a kukába gyári hiba miatt nálam is, felrobbantak a kondenzátorok mindegyikben. Nem láttam értelmét kicserélni mert feltételezem a többi alkatrész is vacak.
2022. nov. 18. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!