Tényleg létezik ilyen törvény az elektronikai készülékekre, hogy csak akkor kapok rendes jótállást, ha egy nagyobb összegért vásárólok?
Az utóbbi 2 évben, többszőr vettem valamilyen elektronikai kütyüt, de ha a vásárlásom nem lépte túl a 100 ezer forintot, akkor csak 6-12 hónapnyi garanciát adott rá a bolt. Viszont ha 100ezer felett volt, akkor azonnal kaptam rá 2 éve garanciát.
Ezeket a különböző márkájú elektronikai boltokban mondták, hogy létezik ilyen törvény. Utána kerestem a neten, de nem találtam ilyen törvényt.
Most akkor, hogy is van ez?
Kitudja rosszul, én vagy az eladók?
Tapasztaltotok már ilyet?
Köszönöm.
google első találat:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
Ilyen savos a jótállás, ártól függően. Tavaly óta.
"Az új, sávos jótállás lényege:A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább 1 év jótállást kell vállalni.A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő."
"Utána kerestem a neten, de nem találtam ilyen törvényt."
Beírtam a google keresőbe hogy jótállás, kidobta hogy 2021 januártól megváltozott. Nem hiszem hogy ezt csak nekem írja ki ...
Az is "rendes" jótállás, kérdező!
Amúgy egyetértek a #4-es kommentelővel, azonnal kidobja ezt a cikket, plusz a vonatkozó rendeletet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!