Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tényleg létezik ilyen törvény...

Tényleg létezik ilyen törvény az elektronikai készülékekre, hogy csak akkor kapok rendes jótállást, ha egy nagyobb összegért vásárólok?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 évben, többszőr vettem valamilyen elektronikai kütyüt, de ha a vásárlásom nem lépte túl a 100 ezer forintot, akkor csak 6-12 hónapnyi garanciát adott rá a bolt. Viszont ha 100ezer felett volt, akkor azonnal kaptam rá 2 éve garanciát.

Ezeket a különböző márkájú elektronikai boltokban mondták, hogy létezik ilyen törvény. Utána kerestem a neten, de nem találtam ilyen törvényt.

Most akkor, hogy is van ez?

Kitudja rosszul, én vagy az eladók?

Tapasztaltotok már ilyet?

Köszönöm.

2022. nov. 10. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Létezik.
2022. nov. 10. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

google első találat:

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

[link]

2022. nov. 10. 21:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen savos a jótállás, ártól függően. Tavaly óta.

"Az új, sávos jótállás lényege:A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább ​1 év jótállást kell vállalni.A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő."

[link]

2022. nov. 10. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:

"Utána kerestem a neten, de nem találtam ilyen törvényt."

Beírtam a google keresőbe hogy jótállás, kidobta hogy 2021 januártól megváltozott. Nem hiszem hogy ezt csak nekem írja ki ...

2022. nov. 11. 10:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Az is "rendes" jótállás, kérdező!

Amúgy egyetértek a #4-es kommentelővel, azonnal kidobja ezt a cikket, plusz a vonatkozó rendeletet is.

[link]

2022. nov. 11. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!