Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen módon oldható meg az...

Képernyőkép kérdése:

Milyen módon oldható meg az hogy egy szemüveg állandóan videófelvételt csinál a felhobe? (Így ha a szemüveg megsemmisül akkor az utolsó másodperc is még ott van a felhőben)

Figyelt kérdés
2022. nov. 7. 11:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Tehát akkor gyakorlatban ez úgy működik hogy amíg nem használom fel addig nem derül ki hogy szabálysértés történt ha pedig csak a bíróságnak adom át akkor belefér a jogos önvédelem kategóriájába még ha nem is egészen ugyanarról van szó?
2022. nov. 8. 09:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Valamiféle jogvédelem lenne hogy bizonyíték van arra hogy ártatlan vagyok ami nem szabályosan lett megszerezve. És végül is úgy tudom hogy bizonyítékot szabálytalanul megszerezve nem lehet felhasználni viszont itt nem arról lenne szó hogy az alapján valakit elítélnek hanem hogy ez alapján valakit fel mentenek és ugye a kettő az nem ugyanaz
2022. nov. 8. 09:37
 13/27 anonim ***** válasza:

Jogos védelem felvétellel? Olyan nincs. Jogos védelem az, amikor saját magad vagy embertársadat támadás éri, ami élete, testi épsége, értékei ellen irányul, és ezt igyekszel hárítani. Ha elfutsz, az sem jogos védelem.

A képmás készítése nem óv meg a támadástól.

Elvileg ilyen eszközt csak meghatározott jogi keretek között nemzetbiztonsági szolgálat használhat, talán még a rendőrség sem.

Ha a szemeden van, már azzal is jogot sértesz. Akkor is, ha nincs benne áramforrás, tehát be sem lehetne kapcsolni.

2022. nov. 8. 09:41
 14/27 anonim ***** válasza:

12. A kettő valóban nem ugyanaz. A nyomozók csak törvényes módon gyűjthetnek adatokat, suttyomban nem.

A jogban van olyan, aminek kb. az a lényege, hogy a magasabb szintű közérdek felülírja az egyénit. Tehát ha minden fent is említett tilalom ellenére felvételt készítesz valakiről, ami törvénybe ütközik, a felvétel felhasználható a bíróságon. Ilyen esetben a jogszerűségét nem vizsgálják.

Más kérdés, hogy az eszköz birtoklásért megbüntethetnek.

2022. nov. 8. 09:45
 15/27 anonim ***** válasza:

Igazából semmilyen módon nem fér bele az, hogy másokat a beleegyezésük nélkül rögzíts. A közúti közlekedésben résztvevők magukra nézve elfogadottnak tekintik, hogy más járműből rögzítésre kerülhetnek, de a rendőrség csak úgy használhat fel egy ilyen felvételt, ha kitakarja belőle a személyiségi jogokat érintő részeket (rendszámok, arcok, stb.)

Sőt, elmondom, hogy ha téged összevernek az utcán, és erről bármilyen módon felvételt készítesz a saját eszközöddel, a bántalmazó feljelenthet téged személyiségi jogok megsértéséért. Ugyanez igaz arra, ha kamerát szereltetsz fel az otthonodban, és nem írod ki az ajtóra, hogy kamerával megfigyelt terület. Ha valaki betör a házadba, megkeresheted az illetőt és összerugdoshatod, sőt, a rendőröknek is megmutathatod, de nem használható fel bizonyítéknak, mert jog nélkül vetted fel.

Igen, ezek hülyeségek, de sajnos ilyen a törvény.

2022. nov. 8. 14:25
 16/27 anonim ***** válasza:

15! Ez elejétől a végéig téves. Nem keresem meg most a joghelyet, ha nem baj. Magánszemélyként jogtalanul készített kép- és hangfelvétel bizonyítékként felhasználható. A képen szereplő nem tehet panasz.

Ha feltöltöm a netre, ha családtagoknak, barátoknak mutogatom, és tudomást szerez róla, tehet panaszt.

Egyébként a közterületen fotózásra vonatkozó jog szigorodott valamikor a nem túl távoli múltban. Korábban a nem közszereplőkről készült felvételek közzététele volt tilos, ma már az elkészítése is az.

Szóval ha lefotózok valakit, és rám szó, akár törölhetem is azonnal, beperelhet így is. Mondjuk bizonyítani nem igen tudja.

Ám, ha valaki késsel fenyeget, és én felveszem, sehol nem fog igazat adni neki azért, mert jogtalanul fotózom.

2022. nov. 8. 14:32
 17/27 A kérdező kommentje:

13 írtam hogy nem ugyanarról van szó csak hasonlóról.

Jogos jogvédelem nek lehetne nevezni vagy ilyesmi nek.

Valaki azért hogy megvédje magát jogilag olyasmire kényszerül ami nem tekjesen törvényes ahogyan öngyilkosság se az De ha önvédelemből gyilkol valaki az nem bűncselekmény

2022. nov. 8. 15:42
 18/27 A kérdező kommentje:
" A képmás készítése nem óv meg a támadástól " jogi támadástól megvédhet
2022. nov. 8. 15:42
 19/27 A kérdező kommentje:

" rendőrség csak úgy használhat fel egy ilyen felvételt, ha kitakarja belőle a személyiségi jogokat érintő részeket (rendszámok, arcok, stb.)"

Ezt hogy érted hogy a rendőrségnek kell kitakarni? Én úgy tudom hogy ha én takaróm ki akkor nem tudnak felelni mert nem bizonyítható hogy őt ábrázolom. Más kérdés hogy maga a feltétel valóban illegális de hiába illegálisan nem lehet bizonyítani olyan valakit vettem fel aki nem egyezett bele. A rendőrség hogy felhasználja az Max annyit jelent hogy a bíróságra bemutathatja bíróságnak meg szerintem már nem értek hozzá beismerem szerintem nem kell kitakarni

2022. nov. 8. 15:45
 20/27 anonim ***** válasza:

No, akkor újra: a jogtalanul készült felvétel felhasználható bizonyítékként a nyomozás során, a bíróságon. Természetesen takarással semmit nem érne.

Az olyan oldalakra nem tehető ki azonosíthatóan, mint pl. a budapestiautósok, vagy bármely publikus helyre.

2022. nov. 8. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!