Mennyire igaz amit a kapacitásáról írnak ezen az akkun?
Semennyire.
A legjobb 18650-esek 3500 környékét tudják. De azt is csak bizonyos üzemállapotokban.
Ha nagyon megterheled (mondjuk e-cigivel), akkor sokkal kevesebb a ténylegesen kivehető kapacitás.
Nézd meg hogy a készülék amibe szeretnéd vásárolni mekkora áramot vesz fel és annak megfelelő akkumulátort vásárolj!
Ha egy gyengébb terhelhetőségű akksit beraksz egy 10-20A-t igénylő gépbe, akkor nagyon mahar kinyírod az akksit.
Nagy hazugság..
Én vettem ilyet, vagy 4-et.
Az ára a kapacitásnak megfelelő volt. 1200mAh
Nem ért meglepetés, a papír sok mindent kibír.
Ami viszont meglepő, az a linkelt oldal erről az akkuról.
A fejlécben írt kapacitást leszámítva (ami csalás), az összes többi megadott adat, diagram (de az csak 1200) stimmel a valósággal..
Ma jó kapacitásnak (hihetőnek) számít és létező a max. 3500-as.
Vannak valós 3200-as akkuim kétféle gyártótól is.
A gyári akkuk is kicsit becsapósak, de ez a megadás módja, mindenkinél kb.
4,2V max. 2,5V min, ciklusszám:300-500
Na most a készülékbe építve nem engedik 3,2V alá, töltés azért felmegy 4,2-re. Meritéskor bukunk 0,7V-ot a hozzátartozó kapacitással.
De ez és ha csak 4,1-ig engedem fel már közelít az 1000-es ciklusszámhoz.Ilyen használat mellett 2*-es élettartamom lesz egy telefonban..
Gyorstöltést nem emlegetem, nem egészséges az sem, bár olykor-olykor
azért nem katasztrófa, nem lesz észrevehető hatása.
Semennyire.
Pár éve rendeltem egy csomag hasonlót mert kíváncsi voltam mi áll a különös adatlap mögött.
Sorba téve egyből feltűnt, hogy 3-4 milliméter eltérés van egymáshoz képest.
Súlyukat lemérve is nagy volt a szórás.
Beméréssel is furcsa számok jöttek ki.
Végül szétszedtem és AA vagy mini gombelem volt benne 1-1 darab amire drótokat forrasztottak és kivezették a végeihez.
Maradék üres helyet sóval és vasreszelékkel töltötték fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!