#10 Nem értem, miért kell mindenbe belekötni. Már rég eltértünk a kérdéstől. Mivel az aktív hangszórókról volt szó, feleslegesnek tartottam újra leírni.
2022. okt. 15. 14:04
12/21 anonim válasza:
Azért, mert ha nettó kreténségeket írsz, azzal csak félrevezeted az embereket.
A vezetékes hangfalakat nem hívják aktívnak, soha nem is hívták.
Az aktív azt jelenti, hogy beépített erősítő van benne.
2022. okt. 15. 14:27
13/21 anonim válasza:
A nem aktív hangszórókat jellemzően hangfalnak mondják, és bár valóban nem volt egyértelmű, a téma okán szerintem lehetett sejteni, mire gondolok.
2022. okt. 15. 14:38
14/21 anonim válasza:
"A nem aktív hangszórókat jellemzően hangfalnak mondják"
Sajnos ez is egy tévhit. Hiszen a hangfalaknál szó szerint egy falba építik be a hangszórókat, nem pedig egy fa/műanyag dobozba. Tehát amiről só van az helyesen: hangdoboz.
2022. okt. 15. 14:44
15/21 anonim válasza:
*szó
2022. okt. 15. 14:55
16/21 anonim válasza:
A hangszóró meg a hangfal megint két teljesen külön dolog.
Lehetne, hogy inkább nem szólsz hozzá többet?
2022. okt. 15. 14:57
17/21 anonim válasza:
Igen a falban van egy hangszóró=hangfal. Mi ezzel a problémád?
2022. okt. 15. 15:00
18/21 anonim válasza:
#16 Nem lehetne, majd én eldöntöm, esetleg egy moderátor. Nem azt írtam, hogy ez a nevük, hanem hogy ezeket jellemzően így hívják. Ha rákeresel a szóra (hangfal), látni fogod, hogy "komolyabb" helyeken is ezt használják hangdoboz helyett. Okoska meg a társai.
2022. okt. 15. 15:02
19/21 anonim válasza:
18. "Ha rákeresel a szóra (hangfal), látni fogod, hogy "komolyabb" helyeken is ezt használják hangdoboz helyett."
Nyilván azért van így írva, mert sokakban tévesen rögzült. Mert pl. egy moziban, vagy hang stúdióban valóban hangfalakat használnak.
2022. okt. 15. 15:12
20/21 anonim válasza:
Feltételeztem, hogy ez téves, ezért fogalmaztam így. Nyilván szó sincs itt semmilyen falról, nem tudom, miért így terjedt el. Kár volt előhozni. Túlléphetnénk rajta? A kérdés szerintem már rég meg lett válaszolva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!