A szobámban van egy gép amit a wifi hálózatra kéne bekötni az enyémnek szomszédos szobába.
Van egy konnektor aminek a lyuka átvezet abba a szobába mivel ugyanott is van egy konnektor. Jó ötlet lenne kivenni mindkettőt majd egy kis mélyedést kifúrni vagy reszelni és úgy átvezetni oda mert nem akarok embert hívni vasbetont fúrni.
Vezetékes internetre gondolsz? Mert a wifinek nem kell kábel :-)
Ez esetben ajánlom inkább a wifit tényleg. Ha muszáj a kábeles, akkor szabálytalan bekötés, amit kigondoltál. Az internetet meg a 230-at nem szabad egy csőben vezetni. Az benne a logika, hogy hiba esetén a 230 rákerülhet az internetkábelre, annak meg nem olyan a csatlakozója, hozzáérhetsz a fémhez. Legalábbis szerintem.
Esetleg az ajtófélfát kifúrva el tidod vezetni az utp kábelt. Vagy ha van annyi hely a falban, konnektorházban, hogy kellően elszigeteld őket.
2022. okt. 9. 16:51
2/7 anonim válasza:
A wifihez nem kell semmilyen dugalj, vezeték, stb., vezeték nélkül működik.
2022. okt. 9. 16:53
3/7 anonim válasza:
Ha a Wifi kábel szigetelése is annyi, mint a hálózati vezetékeké (névleges feszültségre értve), akkor természetesen mehetnek egymás mellett. Információ hiányában ajánlatos egy plusz szigetelőréteget ráhúzni, rátekerni, rázsugorítani, satöbbi ott, ahol ezek egy térben kerülnének egymás mellé.
2022. okt. 9. 17:32
4/7 anonim válasza:
Ha utp kábelről van szó akkor fúrj még pár lukat a falba, az a biztos, de ha panelház akkor ezzel várd meg a szombat reggelt.. 😁
2022. okt. 9. 18:18
5/7 anonim válasza:
Inkább ezt az eszközt ajánlanám: TP-Link TL-PA7017P
Ezt a 230 voltos fali aljzatba kell dugni, beledugni az ethernet kábelt, a másik szobában ugyanígy és a 230 voltos hálózaton keresztül hozza létre a vezetékes kapcsolatot. Párban huszonpárezer forint körül van, 10-15 méteres kábel távra használható.
2022. okt. 9. 18:37
6/7 anonim válasza:
Nem igazán értem,ha laptopról van szó, akkor annak elég a wifi jel. Ha pc akkor igen, UTP kábellal tudod a routerrel csatlakoztatni,ha fal van közte, nem lehet máshol összekötni, akkor átfúrva a falon lehet .
2022. okt. 9. 19:57
7/7 anonim válasza:
Ami az értetlenkedő nem értést illeti, nálunk is így volt, a covid idején párom itthonról kívánt tanítani, de ami általános netezésre 4 éve megfelelőnek bizonyult, az állandóan leszakadt a tanítás közben (nem tudom, mi szoftver pontosan, sosem érdekelt, de igen, laptopról van szó), 2 hét hiszti után a harmadik héten én is átfúrtam a falat, oszt vezetékkel meg tökéletes, hibátlan, köhintés nélküli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!