Van egy 12 V-os trafóm, de nekem csak 9 V- kellene. Valakinek valami ötlet?
Figyelt kérdés
2022. febr. 15. 21:28
2/9 A kérdező kommentje:
csináltam 1 pont hegesztőt, ebbe épitek egy kinai vezérlő kütyüt, de csk 9 voltal müködik
2022. febr. 15. 21:34
3/9 anonim válasza:
Feszültségszabályzó tranzisztor. Persze egyenirányítás után.
4/9 anonim válasza:
Stabilizálni kell a megfelelő szintre. Egyenirányítva a 12 Voltos trafó úgy is 16 Volt körül lesz. Például egy LM317-el előállítható ebből már a 9 Volt. Ha nagy áram kell, akkor viszont önmagában az kevés lesz, mert az csak 1 Amper körül tud adni. Ha viszont nagyon kis áram kell a vezérlő kütyünek, akkor én elgondolkodnék azon, hogy egy 9 Voltos elemről hajtsam meg, az egyszerűbb és kevesebb helyet igényel.
8/9 Szirty válasza:
9/9 Szirty válasza:
"Feszültségszabályzó tranzisztor"
A tranzisztor nem feszültség szabályzó! A feszültség szabályzó meg nem tranzisztor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!