Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Multiméter lent leírt értéke...

Multiméter lent leírt értéke mit jelent?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hozzáértő és csak azért csinálom mert nincs rá lehetőségem, hogy villanyszerelőt hívjak. Bojler fűtőszál két végét mértem egy kölcsön Berner 313 multiméterrel. Van egy olyan állás, ahol, pl. hőfokszabályzónál sípol, ha be van kapcsolva és nem történik semmi, ha kikapcsolom. Három fűtőszálat mértem. Egy használaton kívüli bojler, itt sípol a multiméter. Egy új fűtőszál, ami nincs beszerelve, nem sípol és 0.34 az érték a kijelzőn. A harmadik az itthoni bojlerbe, két hete beszerelt fűtőszál, nem sípol és 1 fölé megy az érték a kijelzőn. Persze ez is áramtalanítva és a kábeleket is lehúztam. Mit jelentenek ezek a számok? Előre is köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni.
2022. szept. 20. 16:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Dehát leírtam, hogy milyen multiméter és azt is hogyan mérem.
2022. szept. 20. 18:58
 12/14 Szirty ***** válasza:
62%

"Bojler fűtőszál két végét mértem egy kölcsön Berner 313 multiméterrel."

Erre gondolsz?

2022. szept. 20. 20:52
 13/14 Szirty ***** válasza:
71%

Ha a műszer "sípolós" beállítása egyben dióda vizsgáló mód is, akkor semmit nem érsz ezzel a "méréssel".

A műszer a fűtőszálon eső feszültséget mutatja.

Tehát van egy műszered, rátetted, mutat valamit, kérdezed az mit jelent.

Fordítsuk meg a dolgot:

Mit szeretnél megtudni a méréssel a fűtőszálról?

2022. szept. 20. 20:58
 14/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem derült ki, miért kellett kimérni, mi a baja a bojlernak. Mi a cél?

Fűtőszálat ne a "sipolós" állásban, hanem a legkisebb ellenállásértéű állásban mérd. (11 óra állásban, rögtön a sipolás+dióa mellett).

A mért értékből nem sokat tudsz meg, csak a fűtőszál ellenállását. Hidegen, ami aztán üzemmeleg állapotban valamennyivel magasabb.

Ha 200 ohm állásban meg tudtad mérni az ellenállását, saccperkábé megvan a teljesítménye is. Ha pont 53 ohmot mérnél, akkor 1 kW a teljesítménye, ha ennek a felét, akkor 2kW. a 53000-t elosztod azzal a számmal, amit kiír a műszer, megkapod a teljesítményt.

A hőkapcsolót sipolással tudod kimérni, a glimlámpát pedig sehogy, de azt veheted jónak.

Hálózati feszültséget 600V~ állásban mérj, ha tudod melyik a nulla akkor ahhoz képest.

Árammérő állásban eszedbe ne jusson bárhova is dugni a mérőzsinórokat, mert lesz szép tüzijáték.

2022. szept. 20. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!