Pwm jel mérés multiméterrel?
Azért, amikor mérni akar valamit az ember, akkor megfelelő állásba teszi a méréshatárváltót, már ha nem automata.
Hálózati mérésnél700V váltóba.
Amúgy nem rossz az, ha a legnagyobba teszem, mert abból baj nem lehet.
De ha PWM jelet várok egy mikrokontrollertől,akkor a 700V-os állásban semmi se fog mutatni.
Mekkora a várható jel maximuma?
Na aszerint..
Dugni meg oda kell, ahol megjelenik várhatóan a PWM jel.
És vannak pl. az inverteres motorok, ahol lejön 320V és váltó jellegű, de egyenáramú motoroknál egyen állásban mérek.
Már most 4* annyit írtam, mint Te, mert nem adsz információt!
Egy elemnek is két "sarka" van..
A PWM jel is 2 szál dróton érkezik (van bekötve) valahova.
Digit multinál legfeljebb - jelet látsz a szám előtt, mert a pirost nem a pluszra, hanem a minuszra tetted.
Azzal kezdted, hogy jel nagyság nem fontos.
MegMÉRNI nem tudja, csak azt, hogy van jel, vagy nincs jel és hogy változtatásra reagál-e. GHa igenm vélhetően működik.
De lehet terhelés kell hozzá..
Egy 12V-os 50% kitöltésű jel kb. 6 V-ot fog adni a multival..
Ha ismert a PWM vivőfrekvenciája és a multiméter képes frekvenciát mérni akkor én azzal próbálkoznék.
Ha DC méréseket végzel abból nem fog kiderülni hogy négyszögjel van-e ott vagy egyszerűen csak DC feszültség.
Hát ha van oszcilloszkóp, annál jobb nincs.
Nekem itt van az orrom előtt vagy 30 éve, frekvenciát, feszültséget (ha már bekapcsoltam) azzal mérek, és hát a jelalak mindennél ékesebben "beszél"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!