Milyen termosztátot ajánlotok Siemens RAA40 típusú régi (~15év) szobatermosztát helyett, mely Vaillant kombi cirkó kazánt működtet?
Laikusként írom, mivel nem szakterületem: a barna kábel be van kötve, a sárga nincs, a kék kábel szintén be van. Megérett a cserére.
Akár AA elemmel működő is érdekel, de nehéz megállapítanom, ehelyett milyen működési elvűt (bekötés) kell választanom.
Amiket én néztem (de nem értek hozzá) és esetleg szóba jöhetnének:
Honeywell Home T3 EE
Computherm Q7
Computherm T70
Előre is köszönöm!
Mivel ez egy sima mechanikus termosztát, eddig nem igényelt segéd energiát. Ha ki akarod váltani időprogram alapján működőre és a legegyszerűbb megoldást akarod, akkor mindhárom jó alternatíva, amiket kinéztél. Ugyanis mindháromnál a segéd energiát alkáli elem szolgáltatja. Ezekben egy impulzusra működő bi-stabil relé van, ami a kazánnak adja a kontaktot, így elég hosszú az elem élettartama.
Bármelyiket megveszed, gyakorlatilag csak régi termosztát le, maximum új lyukak és műanyag dűbelek kellenek az újhoz.
Azért ez így pontatlan hogy bármilyen termosztát beköthető.
Egyébként igazad van, hogy bármilyen on/off termosztát beköthető, de aminek 230V táp kell, annak még azt oda kell húzni.
Másrészt a "bármilyen"-ben benne vannak a buszos termosztátok is (e-BUS, EMS2 BUS, stb...), azokat ha nem támogatja a fűtőkészülék, akkor nem köthetők be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!