Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olyan lámpába milyen ledizzót...

Olyan lámpába milyen ledizzót vegyek amire az van írva max 60 W? Gondolom az a régi fajtára vonatkozik..?

Figyelt kérdés
2022. szept. 1. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Bármilyet, csak a menet stimmeljen.
2022. szept. 1. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Az csak a maximális terhelhetőségére vonatkozik. Ledesben nincs ekkora áramfelvételű, bármilyet vehetsz bele. Izzószálasból nem szabad 60-asnál erősebbet belerakni.
2022. szept. 1. 18:23
 3/6 anonim válasza:
73%
Mit nem sikerült ezen értelmezni mégis?
2022. szept. 1. 18:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem értek hozzá, de olvastam róla.. viszont úgy is bizonytalan vagyok, ezért várom hozzá értők válaszát.

Úgy tudom nem mindegy, hogy 9 ,10,vagy 11W főleg ha modjuk egy csillárhoz kell

2022. szept. 1. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

"Gondolom az a régi fajtára vonatkozik..?"

Annak is a hőtermelésére. Ha 100W-os régi izzót tennél bele, megolvadna.

LED-es fényforrást, 10W-ost ha veszel az kb meg fog felelni egy 60W-os fényének. De korántsem fog annyira melegedni, úgyhogy a te lámpádba teljesen jó lesz.

2022. szept. 1. 18:45
 6/6 anonim ***** válasza:
32%

Az elektromosság 6. osztályos fizika tananyag, ha jól emlékszem, de 1. osztályban matekon megtanulják a kisebb-nagyobb fogalmát a gyerekek.

Ha a foglalat stimmel, akkor egy a “max 60 W” jelöléssel rendelkező lámpatestbe bármilyen izzót/LED fényt tehetsz bele, aminek a teljesítménye a dobozjelölés szerint kisebb vagy egyenlő, mint 60 W.

2022. szept. 2. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!