Mitől lehet az, hogy egy vezetékben adott 2 szál és mind a két szálban van áram?
Az autómban nem működik az egyik égő. Lemértem és a hozzá tartozó vezetéken lévő 2 szálban mind a kettőben van áram. (Az égő jó). Ha jól tudom az egyik a + a másik a mínusz szál, és a + szálban kellene lennie áramnak és mínuszban nem.
Az én esetemben mindkét szálban van áram, lemértem fázis ceruzával. Az égő nem múködik, csak ha idegen helyről testet adok neki. Mi lehet a gond?
Az ajtókapcsoló, amikor kinyitod, nem megszakítja az áramot, hanem lehúzza testre. Ezért nem mérsz rajta semmit. A világítás a biztosítékon keresztül megkapja a pozitívat, és a negatívat kapcsolja testre az ajtókapcsoló.
Miért mértél mindkét szálon pozitívat? Ezért. Ha nincs lehúzva testre, akkor az izzón keresztül a foglalat mindkét pontján pozitív lesz. Kivetted az izzót? De nem csak egy izzó van, hátul is van lámpa a csomagtartóban, vagy a hátsó ülésknél, hát azon keresztül mérted.
Mostmár kezdem érteni, köszönöm a választ.
Valóban 2 izzót működtet az érzékelő, tehát én mikor mértem az egyik izzó a helyén volt, vagyis az adta át az áramot a negatív szálra is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!