Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mitől lehet az, hogy egy...

Mitől lehet az, hogy egy vezetékben adott 2 szál és mind a két szálban van áram?

Figyelt kérdés

Az autómban nem működik az egyik égő. Lemértem és a hozzá tartozó vezetéken lévő 2 szálban mind a kettőben van áram. (Az égő jó). Ha jól tudom az egyik a + a másik a mínusz szál, és a + szálban kellene lennie áramnak és mínuszban nem.

Az én esetemben mindkét szálban van áram, lemértem fázis ceruzával. Az égő nem múködik, csak ha idegen helyről testet adok neki. Mi lehet a gond?

2022. szept. 1. 15:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igy van, akkor valóban nem fázis ceruza (én annak is hívom) nevezzük akkor kontrol lámpának. Amúgy rájöttem, hogy az ajtó nyilas érzékelő a hibás (swich). Megnéztem a bal oldalon is az autóban, ott működik. Mikor az ajtó be van zárva ott is van mindkét szálban áram, viszont ha kinyitom akkor az egyikben van csak, vagyis a swich megszakítja az áramot. A jobb oldalon mindkét esetben (nyitva is és zárva is) mindkét szálban ott marad az áram...
2022. szept. 13. 23:27
 12/15 A kérdező kommentje:
Ha valaki érti miért van igy el is magyarázhatja, hogy értsem én is mi a lényeg, nem vagyok villanyszerelő, csak próbáltam rájönni mi a baj
2022. szept. 13. 23:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Az ajtókapcsoló, amikor kinyitod, nem megszakítja az áramot, hanem lehúzza testre. Ezért nem mérsz rajta semmit. A világítás a biztosítékon keresztül megkapja a pozitívat, és a negatívat kapcsolja testre az ajtókapcsoló.

Miért mértél mindkét szálon pozitívat? Ezért. Ha nincs lehúzva testre, akkor az izzón keresztül a foglalat mindkét pontján pozitív lesz. Kivetted az izzót? De nem csak egy izzó van, hátul is van lámpa a csomagtartóban, vagy a hátsó ülésknél, hát azon keresztül mérted.

2022. szept. 14. 07:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Tehát az van, amit már rég leírtam az 5. válaszomban.
2022. szept. 14. 07:51
 15/15 A kérdező kommentje:

Mostmár kezdem érteni, köszönöm a választ.

Valóban 2 izzót működtet az érzékelő, tehát én mikor mértem az egyik izzó a helyén volt, vagyis az adta át az áramot a negatív szálra is

2022. szept. 15. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!