Mitől lehet az, hogy egy vezetékben adott 2 szál és mind a két szálban van áram?
Figyelt kérdés
Az autómban nem működik az egyik égő. Lemértem és a hozzá tartozó vezetéken lévő 2 szálban mind a kettőben van áram. (Az égő jó). Ha jól tudom az egyik a + a másik a mínusz szál, és a + szálban kellene lennie áramnak és mínuszban nem.
Az én esetemben mindkét szálban van áram, lemértem fázis ceruzával. Az égő nem múködik, csak ha idegen helyről testet adok neki. Mi lehet a gond?
2022. szept. 1. 15:42
2/15 A kérdező kommentje:
A lábtér megvilágítás izzója. A bal oldalon jól működik (az egyik szálban van áram a másikban nincs, mert gondolom az a test szál) A jobb oldalon viszont mindkét szálban áram van...
2022. szept. 1. 15:49
3/15 anonim válasza:
Lehet zárlatos valahol, megsérült a kábel, és most mindkettőn a plusz van ezek szerint.
4/15 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, csak nem leltem sehol szakadást
2022. szept. 1. 15:53
5/15 anonim válasza:
Mármint mindkét szálon +12V van gondolom.
Az egyik szálon kapja rendesen, a másik szál pedig az izzón keresztül. Ha az a másik szál kapna testet, akkor az izzó világítana és nem lenne rajta 12V.
6/15 A kérdező kommentje:
Igy van, mindkét szálon van +12V, de nem az izzótól kapja a másik szál a +12V-ot. Ha a szálakat külön hozzáérintem az izzóhot, és máshonnan adok neki testet akkor működik, tehát mindegy hogy melyik két szálat használom a lényeg hogy kell neki egy test ami normál esetben ugy kellene legyen szerintem, hogy az egyik a plussz a másik a mínusz vagyis a test szál
2022. szept. 1. 16:10
7/15 anonim válasza:
Tehát, ha kiveszed az izzót, akkor is 12 voltot mérsz mindkét szálon?
8/15 anonim válasza:
Áruld már el, kérdező, hogy mértél te ki 12 volt egyenfeszültséget fázisceruzával? Az nem erre való, hanem 230 voltos hálózaton fázist keresni. 90-100 volt alatt nem is jelez semmit, ha a hagyományos fázisceruzáról beszélünk, az érintés nélküli elektronikus fáziskereső pedig az 50Hz-es elektromágneses teret figyeli, tehát 12 voltra az sem alkalmas.
9/15 anonim válasza:
Nyilván nem fázisceruzát használt, hanem egy ahhoz hasonlító próbalampát, csak azt a szót használta, amit ismer. Kár ezt így felfújni.
10/15 anonim válasza:
Egyébként nekem van olyan "modern" fázisceruzám ami kb mindenre jelez, nem is értem néha már mire. Használok mellé rendes fázisceruzát, pedig ez valami modern cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!