Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Drón vásárlás elötti teendők?

Drón vásárlás elötti teendők?

Figyelt kérdés
Szereték drónt venni videózás céljából, (esküvők rklámok stb) Kérdésem az lenne hogy mik a teendők vásárlás elött? Használt piacot nézegettem de nem tudom hogy pl repülési engedély kell e? Mavic pro-t néztem ki használtan mi a reális ár érte?

2022. aug. 29. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Nem túl egyszerű, még elég friss a szabályozás.

A drónregisztráció feltételei, amelyek közül bármely esetben kötelező a regisztráció:

- az uniós irányelvek szerint a „játék” kategóriába nem sorolható eszköz esetén

- ha az eszköz tömege meghaladja a 120 grammot

- ha az eszköz rendelkezik adatrögzítővel

- ha az eszköz a „pilótától” 100 méternél távolabbra repül

A pilótának online képzést kell végezni és vizsgázni.

Technológiai és Ipari minisztérium az illetékes a regisztrációban, az ügyfélszolgálat ad információt is.

2022. aug. 29. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

"nem tudom hogy pl repülési engedély kell e? "

Csak akkor nem kell, ha kézben tartva szaladgálsz vele.

Amint magától repül, onnantól kell.

2022. aug. 29. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Az egyes jól írja. Mindenképp legyen rajta kamera. Volt már olyan eset, hogy az idióta némber kitalálja, hogy a drón nekirepült, meg egyből lopja.

https://www.youtube.com/watch?v=MEKafiDxhCc

2022. aug. 29. 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

Szabályok....

És vajon hogy ellenőrzik?

Például, én vettem egy Syma X5HW drónt

-játék

- nincs 120 gramm

- rendelkezik adatrögzítővel (élőképes Wi-Fi, az appban lehet rögzíteni, vagy képernyő felvétellel)

- 200 meternél szakadt meg a wifi kapcsolat, a drónt sikerült földre parancsolni, 300 méterre volt tőlem

Szóval ezek alapján, minimum két okból regisztrálnom illetve vizsgáznom kellene.

2022. aug. 29. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:

"- ha az eszköz rendelkezik adatrögzítővel"

Ez azt jelenti, hogy alkalmas rá, vagy hogy épp lehet-e rögzíteni vele? Tehát ha van kamerának (is) való bemenete, ahova a vezetéket be lehet dugni, viszont nem csak bedugva, hanem rajta, sőt a polótánál sincs kamera - vagyis így a drón nem képes felvételt készíteni, viszont az eszköz képes lenne rá - kamerásnak számít, vagy sem? Ha nincs 120 gramm, nincs "benne" kamera, kell vizsga/bejelentés?

2022. aug. 29. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Kereskedelmi tevékenységhez használt drón esetében speciális engedély, kockázatelemzés és jogsi kell. Ha emberek felett repkedsz (násznép) akkor meg pláne!

Az első generációs Mavic Prot ne vedd meg! Nem fogsz hozzá már akkmulátort kapni. 6 éves lesz most szeptemberben... kiöregedett már.

A Mavic Air 2 is elég ilyen célra. Az enyémet is egy esküvős fotós vette meg.

2022. aug. 29. 13:21
 7/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ha legálisan akarod csinálni és jól tudom, akkor kell jogosítvány, gép regisztrálása, pilóta regisztrálása, biztosítás, légtérengedély és egy app. Ez ugye a repülés, az hogy mit rögzítesz vele és kik szerepelnek a felvételen, az a másik része a dolognak.
2022. aug. 29. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!