Mivel tud többet egy méregdrága számológép, mint egy olcsóbb tudományos?
Sziasztok,
Több embernél láttam félelmetesen drága számológépeket (HP Prime, TI Nspire stb..) miért ilyen drágák ezek a gépek? Azt olvastam, hogy grafikus számológépek, viszont van egyéb tulajdonsága? Előnyük származik belőle használójuknak?
Mert ezek programozhatók és szöveg tárolására is alkalmasak. Vásárlói célcsoportjuk nem az általános és középiskolások. Inkább a rajongók és dolgozó emberek, akiknek ez az ár meg se kottyan.
Viszont már a jó tudományos számológépek ára is felment, akár 16eFt-ot is elkérnek a jobbakért.
"Előnyük származik belőle használójuknak?"
Ha kihasználják a többletfunkciókat. Egyébként nyilván nem.
Köszönöm a válaszokat! :)
Mmm a “butuskára” kitérve pedig elolvastam a reddit postokat, végig néztem youtube videókat, viszont a graphon, és a gyorsaság teszten kívűl nem találtam semmit. :) Pár oldalon ahol összehasonlíthatod a különböző gépeket, a HP-nál a legtöbb helyen “N/A” áll. :)
Szeretem a matematikát, még ha csak hobbi szinten is, és csak szimplán kíváncsi voltam, hogy mi az amiért legalább 40.000 forintal többet kérnek (Egyébként a legtöbb posztban a HP prime-ot pont középiskolásoknak ajánlották.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!