Ez károsíthatja a LED reflektort?
"a rádiós távirányítós kapcsoló kikapcsolt állapotban is átenged egy kis áramot"
Nem enged át. A fázis legyen kapcsolna és akkor nincs ilyen probléma.
Amúgy meg semmi jelentősége, maradhat így is, csak téged zavar.
#2 Te nem csak közveszélyes kontár vagy, hanem egy funkcionális analfabéta is.
#3 Úgyszintén...
"legalábbis mindkettőt be kellett kötni,"
Nyilván, a kapcsoló saját működéséhez kell mindkettő. De a fogyasztó kapcsolásához már fölösleges mindkettőt szakítani. Ha dugvilláról működteted, csak elég fordítva bedugni.
Te meg egy besavanyodott, humortalan ember vagy.
2-es is és én is pontosan tudjuk mi a helyzet, mert ez a kérdés kb naponta felmerül itt. Megveszi a jobbágy a "ledeségőt", mer' aszonták neki az indexen meg a feminán, hogyazjó.
Aztán kiderül, hogy a kapcsolója nem szakítja meg a fázist és emiatt szivárrog egy kis áram amit a LEDnek már elég ahhoz, hogy világítson valamennyire.
Az élettartam szempontjából lehetne akár jelentősége, ha nem lennének rommá hajtva szerencsétlen LEDek, a gagyibb lámpatestekben hűtés, szellőzés nélkül. Emiatt amúgyis le fognak esni a falról 2-3 éven belül.
#8 Gondolom a kérdező nem azért írta ki a kérdést, hogy gyenge poénokat olvasson válaszként, bár abban sem vagyok biztos, hogy ez valóban poénnak lett szánva... 😁 Azért az bizakodásra ad okot, hogy vannak az első válaszolóhoz hasonló emberek is ebben az országban.
Egyébként szerintem nagyon sokan villásdugóval használják az ilyen kapcsolókat, ezért célszerű lenne ha valóban a nullát és a fázist is kapcsolnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!