Villámláskor nézhetek tv-t, tölthetem a telefont?
Most nálunk villámlik, de legközelebb is jól fognak jönni a válaszok.
Panelban lakunk, 2. emeleten, ha ez számít (4 emeletes ház).
Tv-t szeretnék nézni, nézhetem?
Illetve a telómat is szeretném tölteni, tölthetem?
Van villámhárító a házon.
Egyáltalán nem értek a dologhoz, bocsi, ha hülyeséget kérdeztem. Eleve nem szimpatizálok a viharral, lehet, hogy túlparázom kicsit.
Nem maga a villámlás a probléma.
Hanem az, ha olyan módon csap be valahol, hogy az elektromos hálózaton feszültség csúcsok keletkeznek, amit nem visel el az adott készülék.
Ezt előre nem tudod megmondani hogy lesz-e ilyen, csak utólag, hogy volt-e.
Panel esetén van villámvédelem, és a társasházaknak hivatalból rendben kell tartaniuk. A másodlagos villámvédelem szinte sehol sincs kiépítve, az csak lóvés magánházaknál és ipari, céges környezetben fordul elő, ahol egy villám miatt nagy anyagi károk keletkezhetnek.
Magánlakásban általában a lakásbiztosítás kiterjed rá, elpukkan a tv, fizetik a felét mondjuk.
Én azért a mobilt nem tölteném ilyenkor, főleg ha kínai ebay-es töltőről van szó. Az néha magától is elpukkan.
Ha sokat villámlik érdemes addig kihúzni mindent amit nem akarsz hogy tönkre menjen, fél óra alatt elvonulnak az ilyen viharok.
Volt mikor az utca végén csapott le a villám és a túláram a vezetékben tönkre tette a routert meg a számítógép tápját.
"Én vettem túlfesz elleni elosztót"
A semminél jobb, de nagy energiájú túlfesz. ellen nem ér semmit sajnos.
egyiket se nézd, ha jó idő van akkor se.
mozdulj ki otthonról...
mindegy, hogy nézed vagy sem.
amíg be van dugva ugyan úgy bele csaphat a villám.
az antenna vezetéken és a hálózati feszültségen keresztül is.
8-as: kimozdultam, akármilyen hihetetlen, egész nap talpon voltam, edzettem, meg miegymás, de este 8 után a sötétben nem mászkálok.
Egyébként már minden meg van oldva, köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!