Szünetmentes táp megvédi a gépet villámcsapástól?
Sziasztok, nekem egy APC BACK UPS 500 VA szünetmentes tápom van, ha villámlás van sose szoktam kikapcsolni a gépet, és még soha nem is lett baja szerencsére, de olvastam neten olyat, hogy egy nagyobb villámcsapás ezen is keresztülhaladhat, és a gép még így is tönkremehet.
Igaz ez? Vagy a szünetmentes megy csak tönkre ilyenkor legfeljebb?
Szia!
Ha van benne átmenő túlfeszültség védelem akkor biztonságba(?:) vannak az eszközeid...
...ebben van?...
Szia!
A hivatalos honlapon ezt írják:
Áramszünet, túlfeszültség és tüskék ellen véd.
Tehát ha netalán becsapna a villám az elektromos vezetékekbe ez azellen is megvéd?
Nincsen más védelem sajnos, ezért érdekel önmagában mennyit ér egy ilyen szünetmentes?
Ha "csak" maga a szünetmentes megy tönkre egy villámcsapástól, és a gépnek nem lesz baja, az még elfogadható lenne, de nem tudom hogy működik ez valójában, van esetleg valakinek hasonló tapasztalata?
Mint írtam, önmagában villámvédelemre alkalmatlan. Tönkremegy mindkettő, a szünetmentes, és a gép is. Ilyenkor érdemes kihúzni (a kapcsolós hosszabbítót lekapcsolni sem feltétlenül elég).
Érdemes elolvasni.
Ettől függetlenül a szünetmentes egy nagyon hasznos kiegészítő, rengeteg dologtól megvédi a gépet, de csodákra nem képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!