Mennyi kisütést kell kibírjon egy 18650-es akku?
Konkrétan erről lenne szó:
Eddig olyan 80 merítés-töltési cikluson van túl (e cigibe használom napi egyszer töltöm) de már nagyon kezd csökkenni az áram amit letud adni.
Kettő darabot használok felváltva, korábban egy napot is kibírt, ma már fél napot se.
Azt olvastam 1000 kisütést bírnak ezek az 18650-es cellák, ahhoz képest az enyém még a százat se érte el, de mér kezd lepusztulni.
Más márkánál (de szintén 18650, ecigi) nálam is
előfordult, hogy nem érte el azokat az értékeket,
az akku amivel hirdetik. Magyarul: előbb kezdett
gyengülni. Sajna előfordul.
A hivatalos specifikációi itt:
érhetőek el, a 4./5. oldalon található, hogy adott fajtájú töltés-kisütési ciklust "elszenvedve" mekkorára csökken a kezdeti 3000 mAh-s kapacitás.
300 ciklusra ír 2100mAh-át. Szerintem az enyémben "érzésre" már sokkal kevesebb van, pedig mint írtam még a 100 ciklus sincs meg. Fix 25W-on használom, 3,6V alá nem engedi meríteni a készülék az akkut.
Igazából 3-4 havonta nem egy nagy összeg az a 6 ezer forint amibe kerül ez a 2db akku, de a jövőben inkább kerülöm ezt a márkát.
Esetleg ha tud valaki e cigire valami jófajtát ami kezdeti 20-30A-t letud adni, azt megköszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!