Mágneses vihar miatt jöhettek be arab rádióadások tegnap FM-en?
Figyelt kérdés
Eléggé meglepődtem mikor az M7-esen Budapestet elhagyva a 90.9 Jazzy helyett arab szöveg jött. A 89.5 Rádió1-et is zavarta Martonvásárnál egy, ott konkrétan Allahhoz fohászkodtak. Vicces volt, hogy keveredett a diumdisum mixxel :D Székesfehérvárnál meg a 87.9-en jött arab szöveg sistergés nélkül! Megállt rajta a Blaupunkt keresője, mintha normál helyi adás lenne. És egyszer csak mintha elvágták volna, eltűnt minden fura adás sávról. Tudom, hogy nyaranta van ilyen extra terjedés de eddig csak spanyol, angol adók jöttek az autórádión gyengén, nem zavarva a budapesti adásokat. De ilyet ami tegnap volt, még nem tapasztaltam. Lehetett ez mágneses vihartól? Több híradásban is benne volt, hogy zavart okozhatnak a földi kommunikációban.2022. aug. 4. 08:27
1/2 anonim válasza:
Kalózrádiók, már többen is írták, hogy ilyenet sikerült befogni.
2/2 anonim válasza:
Líbiai kalózrádiók pontosan! Egy másik kérdésben leírták, hogy náluk telibeszarják a nemzetközi, rádiózást érintő szabályokat és pofátlan teljesítménnyel nyomják az adásaikat, annyira, hogy erősebb napfolt tevékenységkor a mi adóinkat is zavarják! Polgárháborús országról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!