Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ebben a viharban érdemes...

Ebben a viharban érdemes kikapcsolni a számítógépet ha panelban lakok?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy kertes házban ki kell mert tönkre teheti azt a vihar, viszont ez panelban is érvényes?

2021. júl. 15. 00:31
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Nem.
2021. júl. 15. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:
11%
Ott nem kell
2021. júl. 15. 04:16
 3/8 anonim ***** válasza:
31%

Maximum a régi kertesházaknál, a nagyon régieknél.

Van túlfeszültség védelem a legtöbb számítógép szinte legtöbb alkatrészébe. Ezen felül vásárolhatsz meg túlfeszültségkor lekapcsoló elosztót, ha az nyugtatja lelked.

2021. júl. 15. 05:11
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

A legtöbb panelban nincs szabályos földelés, túlfeszültség védelem akkor van, ha a lakásban te beszereltetted.

Nekem a számítógép egy jó minőségű szünetmentes tápon van (munkaeszköz) ami a feszültségingadozástól is véd. Heti egyszer biztosan van, hogy csipogni kezd, pedig közben pl. a lámpa fényén semmi sem látszik.

Nálam ezek mellett ha dörög-villámlik azonnal le van kapcsolva a gép. De meg is hálálja a technika, nálam minden gép legalább 4-5 évig megy, akkor is csak azért cseréltem, mert elavult.

2021. júl. 15. 06:37
 5/8 Morzsi007 ***** válasza:
91%
Vihar, villámláskor nem elég kikapcsolni a gépet. Ki kellene húzni minden olyan kábelt, amin túlfeszültséget kaphat. Nekem pl olyan alaplapom van, amin 2 db LAN kártya van integrálva, de mindegyik meghalt már. A koax kábelen, amin a net jön a modembe, onnan a pc-be utp-n keresztül túlfeszt kaphatott, a Realtek processzor eldurrant. Egy másik viharban meg a másik. Más baja nem lett a lapnak.
2021. júl. 15. 07:06
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

nem kikapcsolni kell hanem kihúzni mindent belőle!

Nem elég csak a konnektorból kihúzni, mert a villám a hálózati kábelen is be tud jönni.

"Van túlfeszültség védelem a legtöbb számítógép szinte legtöbb alkatrészébe."

és az szerinted mennyit és egy vilámcsapás ellen? :D

Láttál már kismegszakítókat lefolyni az óradoboz alljába? Na ami azt elolvasztja azt biztos megfoja majd a számtógép védelme mi? :D

2021. júl. 15. 08:30
 7/8 anonim ***** válasza:
5%

Huzogassa a rosseb !

Hát 2021-ben még ott tartunk,hogy huzogatni kell ?

Ott a biztosítás,ha van,,,amúgy meg egyszer sem kellett bemenni bármi miatt is..

Sőt a 30mA-s FI relét kicseréltem 100mA-s ra mert a közeli villám lenyomkodta mindig,,most már bírja,és semmi nem megy tönkre...

2021. júl. 15. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Kertes házban lakom, vihar esetén mindig kihúzom a hosszabbítót.

Amikor a hálózatba bevág a villám, olyankor a trafók egyes részei is szét tudnak robbanni, pedig ott nem kis biztosítékok vannak felrakva. Nem igazán értek ehhez, de kíváncsi vagyok, hogy egy FI relé hogy fog meg 20-30.000 ampert, ha közvetlenül a házhoz vág be? Ennek kevés az esélye, de megtörténhet.

2022. júl. 14. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!