Mire való az oszcilloszkópon a nyújtás? (растяжение)
Figyelt kérdés
Van egy olyan banán dugó aljzat az oszcilloszkópomon ami mellett az alábbit írja: растяж. . Fordítóba beírva minden féle nyújtás jelentés jött fel, és úgy szerintem a rövidítés kiegészítve растяжение.
Mire való ez a "nyújtás" funkció?
#oszcilloszkóp #hobbielektrónika
2022. júl. 31. 17:40
1/6 anonim válasza:
3/6 A kérdező kommentje:
Úgy az egészet. Milyen jelet kell rákötni, és mire jó?
2022. aug. 6. 21:29
4/6 anonim válasza:
Szóval akkor nem a nyújtással van a baj.
5/6 A kérdező kommentje:
Az oszcilloszkópot tudom használni, tudok vele mérni feszültséget, frekvenciát stb... ismerem a lissajous görbéket... A nyújtás csatlakozóra nem értem mit kell rákötni.
2022. aug. 6. 21:41
6/6 Szirty válasza:
Ha a "nyújtás" az lenne amiről itt szó van, akkor azt mondanám, hogy analóg szkópokon gyakori.
Annak az a funkciója (ami a linkelt videóban is) hogy az időalap változatlan marad, de a vízszintes eltérítés amplitúdóját megsokszorozza (pl. ötszörözi).
Ezzel a kirajzolt jelalak vízszintesen megnyúlik. Ezzel jobban láthatóvá válhat a jel olyan részlete ami enélkül nem.
Egyfajta nagyítás.
De bemeneti csatlakozóként ilyen funkciót nem tudok elképzelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!