Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kismegszakítónál fordítva...

Kismegszakítónál fordítva kötöttem be, ez baj-e?

Figyelt kérdés
Először csináltam ilyet, próbáltam mindent jól csinálni, egy hátsó helyiségben tényleg szépen szakszerűen kialakítani mindent, viszont a kismegszakítónál a kapcsoló szekrényben, úgy kötöttem be, hogy alulra megy a fázis (egypólusú), felül meg a kimenet. Nyilván működik, de az a kérdésem, hogy ez gond-e? Átkötöm, enged annyit a kábel, csak érdekelne, hogy ez okoz-e problémát? Vagy mindegy? Olvasok ezt is, azt is tényleg érdekelne egy gyakorlatias válasz. Köszönöm!

2022. júl. 28. 07:14
1 2
 11/17 b1812567 ***** válasza:
77%
A mai, Mo-n kapható sorolható kismegszakítóknak jellemzően eleve olyan a kialakítása, hogy alul sínről (is) betáplálhatók, és fent van a kimenő vezeték bekötve.
2022. júl. 28. 12:30
 12/17 anonim ***** válasza:

Az áram-védőkapcsolóknál is hasonló a szöveg a kurrens MSZ EN 61008-1:2013 szerint:

If it is necessary to distinguish between the supply and the load terminals, they shall be clearly marked... csak itt megenged szöveget is és nyilat is

2022. júl. 28. 12:32
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

" nálunk még olyat nem láttam, amelyiken lett volna ilyen jelölés."

Vakok közt félszemű a király.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. júl. 28. 15:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13, lehet, hogy félreértelmezted a feladatot? Hol látsz te ezeken energiairány nyilat?
2022. júl. 28. 16:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

14

Igazad van, én sem látok egyiken sem energiairány jelölést. Ráadásul a második egyenáramú, a kérdésben viszont 230 V váltakozófeszültségű hálózatról van szó. Az 1,2 vagy a hárompólusúnál az 1,2,3,4,5,6 nem energiairány jelölés, ez csak az egyes érintkezők számozása. 13-as te hol látod ezeken az energiairány jelölését?

2022. júl. 28. 19:42
 16/17 A kérdező kommentje:

tracon tdz b16.

A működésére vagyok kiváncsi, hogy számít melyik irányból megy merre? Hiszen belül a kettőt összekapcsolja, nem mindegy merről jön és merre megy az áram?

2022. júl. 29. 07:35
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
16: Ennek a kismegszakítónak teljesen mindegy. Nincs rajta áramírány nyíl. Ez esetben teljesen mindegy. Ezt magyarázzuk már régen, csak vannak válaszadók akik szeretik még járatni az agyukat meg a szájukat.
2022. júl. 29. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!