Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen ebook olvasót érdemes...

Milyen ebook olvasót érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Még nem volt.. Olvastam velük ezt azt,mint például a pdf fájlok gondot okozhatnak. Ez mennyire igaz? Mert vannak pdf kiterjesztésű könyveim is.

Vagy jobban járnék egy tabletel?

2022. júl. 22. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
A tablet mindent olvas, ha felrakod rá az olvasóprogramot. Az e-book-olvasók a pdf-et megnyitják, de kezelni már nem tudják. Az enyém legalábbis nem. De a tablettel meg az a baj, hogy nem lehet rájuk pendrive-ról könyvet tölteni, mert sokukon nincs csatlakozónyílás. Én laptopon olvasok.
2022. júl. 22. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Nekem van egy Kindle és egy Pocket Book. Mindkettő jó, de a Kindle memóriája nem bővíthető. Olyat vegyél, amiben van memóriakártya hely, így ha tönkremegy, nem vesznek el a könyvek. Wifi mindenképp legyen benne, Bluetooth is, ha lehet. A pdf miatt ne aggódj, azt tudod konvertálni más formátumba. A tablet is jó, de azt csak szobában tudod használni, és eléggé szemrontó.
2022. júl. 22. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Pdf-et is lehet rajtuk olvasni, csak... nem a legkényelmesebb, nem ideális. De amúgy átlehet a pdf-eket konvertálni más formátumra is, hátha úgy jobb lesz, de na. A lényeg, hogy megnyitni megtudják a pdf-et(legalábbis szerintem a legtöbb megtudja), csak nem tudják megfelelően kezelni.

Amúgy még az is fontos, hogy akarsz háttérvilágítást, vagy nem? Érintőképernyőset akarsz vagy gombosat? Nekem pl. egy Kindle olvasóm van, pár éves, kb. 30 ezerért vettem, nincs benne háttérvilágítás, érintőképernyős, nekem tökéletesen megfelel. Valószínűleg ha újat vennék, akkor is egy újabb, de hasonló kindle ebook olvasóra esne a választásom.

2022. júl. 22. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Kindle

Calibre programmal pdf-et át lehet konvertálni

A tablet nem jó. Annak teljesen más a kijelzője. Nem jó sokat bámulni.

2022. júl. 22. 22:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem a PDF-könyvek megnyitása a kérdés, mert az nem szabadna, hogy gondot okozzon egyiknek sem, viszont nem mindegy, hogy illegálisan feltett és letöltött, beszkennelt (azaz képekből álló) könyv van mögötte, vagy nagyrészt szöveg, amit a kiadó készített. Előbbinél pl. lassabb lehet a lapozás, a szöveg kissé halvány, és a keresést is felejtsd el. A másik, ami fontos lehet PDF-nél a könyv fizikai mérete. A legtöbb túl nagy egy 6"-es ebook olvasóhoz még fekvő helyzethez is, viszont egy 10" körüli képátlójú kijelzőn pont elférhetnek. A kijelzőkről: az ebook-olvasó hatalmas előnye, hogy akár tűző napon is tökéletesen olvasható, és sokkal tovább bírja, mint egy tablet, pár naptól pár hétig is. Ellenben a gyenge hardverhez képest elég drágák.

#1 Ahogy már írtam, általánosságban nem igaz, hogy nem tudják kezelni a PDF-et, szerintem a tiedre sem, próbáld ki másik PDF-fel, pl. nem könyvvel. Pendrive-ot is tud kezelni néhány egy (OTG) átalakítón keresztül, csak ennek semmi értelme.

#2 Egyik ebook-olvasó vagy tablet "memóriája" sem bővíthető, de nem is rajta kell tartani a világ összes könyvét. Ezeket célszerű több helyen tárolni, így bármi tönkremegy, még ott van a többi. Én pl. a felhőben is tárolom őket a OneDrive-on. Nem feltétlenül szükséges, hogy tudjon memóriakártyát olvasni, össze lehet kötni másik eszközzel, és úgy másolni könyveket. Wi-fi ugyan nem árt, de inkább csak Kindle-ön hasznos, a többin legfeljebb ha más célra is használja az ember az olvasót. Bluetooth hasonló. A tablet (világító) kijelzőjét sem mondanám szemrontónak, nézz csak körül, a telefonoké, monitoroké, tévéké ugyanolyan, én is egy ilyet bámulok közelről egész nap, és nem romlik tőle a szemem. A régi nagy (CRT) monitorokra sem volt ez feltétlenül igaz. Ezen kívül ha van megfelelő fényerő, és nincs túl világos, a lakáson kívül is használhatók.

A Kindle (van többféle) valóban jó, de a többin lehetnek olyan funkciók, amit a Kindle nem ismer, ezért érdemes elolvasni a leírásaikat. Pl. néhányon Android fut, amire sokféle appot le lehet tölteni, persze a kijelző behatárolja a lehetőségeket. Ugyanis az EInk, ellentétben a többivel, eléggé lassan vált képet, ezért bármilyen folyamatos mozgás felejtős, mint pl. a görgetés.

#4 A text reflow-val nagyjából ugyanazt éred el, ha nem képekből áll a PDF.

2022. júl. 23. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!