Van két hangfalam. Hogyan tudom kideríteni hogy jók e? Erősítőm nincs.
Megkocogtatod, mint a dinnyét.
Ha dönög, akkor jó.
Olvasom a válaszokat, de multiméteres méréssel csak a mélynyomó köre mérhető, azaz a mély és a vele sorba kötött induktivitás. Az elemes vagy az utólsó AC 50Hz meghajtással szintén. A DC megoldásoknál, elem ill. multiméter a közepet és a magasat nem tudod mérni, mert ott van egy soros kondenzátor, ami levágja róluk az alcsony frekiket.
A trafós megoldásnál szintén csak a mély fog menni, mert az 50 Hz csak a mélyre megy, a középről és magasról le van vágva.
Mindenesetre csak jobban jársz ha keresel valami hangkeltőt, ha csak pár wattosat is, aztán azzal hallgatod meg.
7-es vagyok
Zzzoli, igazad van, én csak egyetlen hangszóróra gondoltam, de egy hangfalban így valóban csak a mély hangszóró mérhető meg. Keress valami készüléket, rádió, magnó, tv, vagy valami hasonló amelyiknek van fejhallgató kimenete, vagy számítógép fejhallgató kimenete, arra rákötve, ha nagyon halkan is, de szólni fog. Egyenként meghallgatod egészen közelről a mély, magas, ha van a közép hangszórókat és hallod, hogy megfelelően szólnak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!