Adott egy trafó aminek a kimenetén 24 volt váltóáram van. Ebből szeretnék 12 volt stabil egyenfeszültséget csinálni a legegyszerűbb módon. Milyen lehetőségek léteznek?
Szirty-nek:
Ez egy nagyon instabil, gagyi IC. Biztos ami biztos.
"Ez egy nagyon instabil, gagyi IC."
Ezt nem hiszem. A gyakorlat nem támasztja alá ezt az állítást.
Szirty-nek:
Fejezd már be. Lehet, hogy többet tönkrebaxtam már életemben, mint amennyit te láttál!
Rövidzár-védelem, termikus megfutás elleni védelem, meg az anyjuk 兀csája.
Egyik ellen sem védett, semmilyen mértékben.
Meg az egy amperes terhelhetőség. XD
CPU cooler-el, és csak esetleg ...
"Lehet, hogy többet tönkrebaxtam már életemben, mint amennyit te láttál!"
Az lehet, de akkor valamit rosszul csinálsz.
Én sikerrel használom őket. Nyilván ismerni kell a határait ezeknek és annak megfelelően alkalmazni.
Mellesleg vannak védelemmel ellátott változatok is.
Nem értem miért ugatsz le? Mert nem értek veled egyet?
Továbbá a kérdező által vázolt feladathoz szerintem megfelel.
Szerinted miért nem? 10-20mA terheléshez kéne mellé egy CPU cooler mert nem elég az 1A terhelhetőség vagy miről beszélsz?
"Az lehet, de akkor valamit rosszul csinálsz."
Egy termikus megfutás, és rövidzár elleni védelemmel ellátott IC esetén mit is tudok rosszul csinálni?
Azt várod tőlem, hogy mondjam meg miért sikerült neked több ilyen áramkört tönkretenned mint amennyit én életemben láttam?
Nem tudom. Honnan tudnám? De az teljesen biztosan hogy akkor nagyon sokat tettél tönkre.
Ezért írtam hogy valamit rosszul csinálsz.
Egyébként ha a témát szeretnéd fenntartani itt akkor javaslom hogy a farokméregetésről válts át valamiféle szakmai konkrétumot is tartalmazó diskurzusra.
Először is higgadj le! :)
Mindenféle rossz szándék nélkül írom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!