Hogy -hogy világít?
Nemrég vásároltam egy úgymond éjjeli fényt - ilyet:
(Nem az Emagról de a termék ugyanaz)
Észrevettem hogyha nincs bekapcsolva éjszaka teljes sötétben (először azt hittem foszforeszkál de nem) is világít nagyon kis fényerővel. Ha kihúzom a konnektorból a gyenge fény kialszik.
Hogyan lehetséges az hogyha a kapcsoló kikapcsolt állapotban az (áramkört megszakítva) van mégis gyenge fénnyel világít? Akkor ez folyamatosan áramot fogyaszt?
Szétszedtem az egyiket (kettőt vettem) az egész szerkezet egy kapcsoló egy ellenállás egy dióda és négy darab LED-ből áll.
Miért világít kikapcsolt állapotban is gyenge fénnyel amit csak teljes sötétben látható ha a kapcsoló megszakítja az áramkőrt?
Ahogy az előzőek írták. Megjön a fázisvezetéken az áramot hajtó tápfeszültség, és a szórt kapacitásokon elvezetődik az áram vissza a földpotenciálra.
Persze kicsi ez a parazitakapacitás, ezért az áram is jóval kisebb lesz az üzeminél.
Oké értem. Ki fogom próbálni a megfordítást.
De ha a kapcsoló szakítja az áramkört (nullát) ebben az esetben nem volna szabad áramnak áthaladnia az áramkörön. Viszont ez történik hiszen a nulla szakítása után feszültség alatt marad az áramkör a kapcsoló nyitva van mégis áram halad át rajta mert ha nem haladna nem világítana.
3-as
Köszönöm!
A 4-es kommentemet még a válaszod elolvasása előtt írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!