Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gitárhoz milyen audio interfés...

Gitárhoz milyen audio interfészt vegyek?

Figyelt kérdés
Elektromos gitárom van és szó mi szó erős torzitásnál metál efektusoknál eléggé búgó hang van. Ez lehet az audió interfészem olcsósága miatt? Peavey kb 10-15 ezer forintos eszközöm van, érdemes jobbra váltani vagy igazából felesleges? A kábele viszon minőségi és a gitárom is még új ami igen drága volt. Csak az interfészre tudok gondolni hogy amiatt van ez a háttér zúgás. Valaki leírná nekem milyet kellene vegyek és hogy miért van a zúgás?
2022. júl. 8. 08:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Az attól függ milyen zúgás.
2022. júl. 8. 08:20
 2/6 anonim ***** válasza:
2022. júl. 8. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül, lehet a torzító is. Torzítás nélkül tekerd fel az interfészen a gaint maximumra, ne játssz a gitáron, csak hallgasd meg, hogy milyen zajok vannak a jelben. Valószínűleg egy 50Hz-es búgás lesz benne, amit a torzító a hasznos jellel együtt erősít és torzít, ez okozza a búgást. Egy lyukszűrővel ezt egyszerű eltüntetni, de a legjobb, ha a gitárt távol viszed a hálózati áramvezetékektől, mert onnan szedi össze ezt a zajt.
2022. júl. 8. 09:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Csináltam egy rövid videót

[link]

2022. júl. 8. 10:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Pontosan az a zaj van rajta amit mondtam (#3).
2022. júl. 8. 10:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi , hátrébb vittem az egészet amúgy ha nem adok rá gaint akkor semmilyen zaj nincs benne vagyis az akusztikus hangokban szepen szól csak a torzitással csinálja ezt. Az a lyukszűrő az mi lenne pontosan? Nem találtam neten ilyesmit
2022. júl. 8. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!