Megéri ilyet venni? Power Bank
Azt írják 30000 mAh, de úgy hallottam hogy hiába ennyi, pl egy 3000 mAh-es telefon akksit nem tud pontosan 10x feltölteni. Nekem iPhone XS-em van, elég gyorsan merül, e mellett jó lenne ha az én telefonom mellett még legalább kettőt teljesen fel tudna tölteni. 18w-os gyorstöltés az iPhone gyári töltőjével gyorsabban fogja tölteni?
Elnézést, 20 000-et akartam írni!
Úgy értem, hogy az átalakítás veszteséggel jár.
Az akkumulátor cellákból kivett feszültséget (3,6V névleges fesz.) átalakítjuk, hogy tudjuk az USB kábelen továbbítani 5V-ra, vagy PD és QC esetén akár 9-12V-ra is. Aztán a telefon ezt alakítja vissza a saját akkumulátorának ami szintén egy li-ion cella, vagyis 3,6 V névleges feszültségü.
Illetve a ráírt kapacitás a powerbankban lévő cellák csak bizonyos üzemállapotokban tudják. Nagyobb terhelőáram esetén jóval kisebb kapacitást lehet belőlük kinyerni. PD és QC esetén pedig azért kell izzasztani a cellákat rendesen.
Aztán számoljuk még hozzá azt is, hogy nem feltétlenül a legjobb cellákat fogják beépíteni egy nevesincs powerbankba. (nem erre a konkrét tipusra mondom, ezt nem ismerem, lehet hogy ennek epico-s a teljesítménye :D)
Mindezeket figyelembe véve 70%, max 80%-al érdemes számolni ahhoz képest mint ami rá van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!