laikusként kérdezem, nem értek villanyszereléshez, ha van egy felesleges pc rendszerhűtő ventim aminek 3 nagyon vékony szál vezetéke van (fekete, piros, sárga) és feláldozok egy telefontöltő micro usb-usb kábelt, levágom a kis részét, egyrészt megtalálom benne ugyanezeket a színeket? és ha összesodrom, leszigetőszalagozom, akkor onnantól van egy power bankkal használható usb végű ventilátorom?
2022. jún. 25. 15:07
1/9 anonim válasza:
Leszámítva azt, hogy ezek a ventik 12V-ot igéneylnek, az USB pedig csak 5V-ot ad le, egyébként működne.
A piros és fekete vezetékeket kell összekötni az USB oldal megfelelő vezetékeivel.
Viszont sokra nem fogsz vele menni, kb. semmit nem érzel majd a légáramlatból, amit kelt, ha egyáltalán felpörög a kevesebb, mint feleannyi feszültség mellett...
2022. jún. 25. 15:39
2/9 anonim válasza:
Nekem egy 15 centis 12v ventillátor van így megcsinálva usbre. Remekül működik, nem pörög úgy mint 12 voltról, de csendben fújja a levegőt. A pirosat a pirossal, a feketét a feketével kell összekötni, a többi vezeték az nem kell.
2022. jún. 25. 16:05
3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, azt mondjátok már még meg hogyha 12 helyett csak 5 voltról van használva, akkor a fogyasztása is kevesebb lesz wattban, vagy ez nem függ össze?
2022. jún. 25. 17:57
4/9 anonim válasza:
Igen kevesebb lesz.
2022. jún. 25. 18:56
5/9 Ypszilon1980 válasza:
Egy adapterről is meghajthatnád, ami 12V-os.
2022. jún. 25. 20:02
6/9 A kérdező kommentje:
van egy feleslegesen itt dekkoló kicsi power bankom, azért gondoltam ilyen megoldásra. egy telefon töltőfejjel meg "hálózativá" is lehet tenni
de azert 12V on van rendes legaramoltatasuk, mar amelyiknek
en azt javaslom szerezz egy hoszabbitot es azt usb zd
vagyis a ventit igy ha kell 12V os szabvanyos rendszerrol is uzemeltetheted
illetve nem a venti csatit teszed tonkre
minek visszaforasztgatni kapocsozni ha le se muszaj vagni?
2022. jún. 26. 05:29
8/9 A kérdező kommentje:
á skacok feladtam, egyrészt olyan vékony vezeték van már a ventinek is, de a töltőkábelben hogy azt szikével farigcsálva normális megblankolni valami horror, utána összecsavargattam és egyszer kipróbáltam működött, csak szétszúszott a vezetékelés, de most elértem azt a szintet hogy hiába vágtam már újra, csupaszítottam le nagyobb részen, nem hajlandó mozdulni. hagyom is a francba, ehhez egy forrasztó kellett volna minimum :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!