Léci írjatok pár "trükköt" amivel (jelentős mennyiségű) áramot tudok megtakarítani (? )
Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 23:34
1/7 anonim válasza:
ahonnan kimész szobából, kapcsold le mindig a lámpát, ha nem használsz vmit huzd ki teljesen a konnektorból,monitoron minimumrar kontrasztot,windowson belül áram fogyasztást vidd le teljesen és még ilyesmik
2/7 anonim válasza:
Ha kis befektetéssel akarsz spórolni a villanyszámlán, akkor vegyél energiatakarékos izzókat, amennyire lehet, kapcsold ki a készenléti állapotban várakozó készülékeket, mindig várd meg, hogy teljesen megteljen a mosógép, kisebb piszok esetén porszívó helyett használj seprűt, a fagyasztót gyakrabban olvaszd le, a teát és a kávét a gáztűzhelyen főzd meg, az ételt a mikró helyett szintén a tűzhelyen melegítsd meg. Ha kicsit tudsz többet szánni rá, akkor érdemes az "energiaéhesebb" készülékeket A kategóriásokra cserélni, asztali gép helyett használj laptopot.
3/7 anonim válasza:
nagy fogyasztó a PC! Ezen nagyon lehet spórolni, viszont egy kis energiatakarékos netbook 80K+. Gondolom nem vagy pc játékos, azok nem foglalkoznak az áramkérdéssel :D
Ezen gondolkodj el, mennyit megy a gép, milyen alkatrészek, mennyit fogyaszthat, ha tudod mérd meg. Mindenesetre egy sima átlagos gép 100W vagy inkább többet kér. Ezzel szemben egy kis netbook 20-25W-ot maximálisan.
4/7 anonim válasza:
Pl. Ha már nem nézi senki se a tv-t, ki kell húzni a konnektorból.. ugyan így a számítógépet is, meg minden mást. Hidd el sokkal kevesebb lesz az áramszámla.
5/7 A kérdező kommentje:
Már elkezdtem takarékoskodni én is pl: a TV-t mihelyt kikapcsolom rögtön kinyomom az áramtalanítót is. A gépet éjszakára kihúzom a konnektorból. Azok az elektromos ketyerék amiket nem használok nincsenek is bedugva. Ezeket mindig meg szoktam csinálni de gondoltam hogy talán Ti többet tudtok segíteni. Köszi az eddigi válaszokat, természetesen továbbra is várok ilyen hasznos tippeket.
2010. szept. 19. 10:37
6/7 anonim válasza:
Bojler hogy áll? Nagyon meleg a kijövő víz? Azon sokat lehet spórolni ha kicsit lejjebb állítod! Akár 2 fokkal alacsonyabb vízhőmérséklet is eredményezhet 6%-os megtakarítást!
Ugyanígy a fűtés, ha nem fűtöd túl a lakást, hanem inkább egy melegebb pulóvert húzol akkor máris kevesebbet költöttél fűtésre, mégsem fáztál... :D
7/7 A kérdező kommentje:
Hát eléggé meleg a bojleres víz viszont mi kályhával fűtünk. Köszönöm ezt a tippet is de aki még tud ilyesmit nyugodtan leírhatja:)
2010. szept. 20. 09:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!