Mekkora maximális teljesítmény bővítést ad az MVM az alábbi esetben?
Egy korábbi MVM-es papír alapján a méretlen fővezeték MKH 5x25, a mért fővezeték MHK 5x10.
A mért vezeték kb 50 centire az órától el van osztva 2 részre. Mindkettő ugyanilyen 5x10-es, egyik a garázsba megy, másik a lakásba.
A garázsban lenne szükségünk nagyobb teljesítményre. Mennyi a maximális amit engedélyeznek?
Szükség esetén az órából az elsztóig menő kábelt ki lehet cserélni vastagabbra, de az elosztótól a garázsba menőt esélytelen. (Társasház, 6 emeleten keresztül van levezetve valahol amikor még a társasház épült) A lakásba pedig elég a jelenlegi.
"Amiről te beszélsz az nem teljesítmény bővítés, hanem hálózatépítés azok alapján amit én olvastam az interneten."
Ha a hálózat kapacitása nem elegendő, de te mégis igényeled, akkor bővítik a te költségeden. A sógornak most intéztem, az utvában nem volt villany eddig, ledobtak 6 oszlopot, egy trafót, aztán ráakasztgatták a fogyasztókat. A sógor alig várta hogy a napelemparkja majd hozza a bevételt az eladott energiával, de megszívta, mert nincs aki elfogyassza az utcában, másoknak is van napelem, a trafón meg szinte nincs fogyasztás nappal, mikor senki nincs otthon, este meg nem termel, mert nem süt a nap.
A villanyszerelő a papírhoz kell, ami alapján majd ráköt a szolgáltató arra amid van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!