Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akkumulátor beépítés hogyan?

Akkumulátor beépítés hogyan?

Figyelt kérdés
[link] vannak ezek a fajta akkumulátorok amikből kijön a piros fekete vezeték, azokon van egy kis csatlakozó és akkor azzal lehet tölteni és ugyanazzal táplálja meg amit meg kell(pl rc autoknál). én olyat szeretnék csinálni hogy beépítem valamibe és abban egy ledet fog működtetni. úgy szeretném megoldani hogy ne kelljen kiszedni az akksit hanem csak kijön egy csatlakozó és a lednek meg megy egy másik. (remélem értehtően magyaráztamxd) Ezt hogyan tudnám megoldani?
2022. ápr. 10. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy oldanám meg hogy kétfelé ágaztatnám a vezetékeket. Majd az egyik oldalra tenném a ledet, de a led és az aksi közé beépítenék egy billenőkapcsolót. Majd a másik oldalra tennék valamilyen csatlakozót amibe a töltőt bedugod.( Ezt úgy képzeld el mint ha fognék egy cipősdobozt, az egyik végén lenne a led, a tetején a kapcsoló, a másik végén meg a port amibe a töltőt dugod.) Igazából bármi megteszi ami neked jó. Én ilyen helyekre 12V-ig usb csatlakozókat szoktam használni. A, C, Micro, bármi jó.

Bár nem írtad hogy töltés közben is mennének-e a ledek, De igen akkor igazából nem muszály a kapcsolót beiktatnod.

2022. ápr. 10. 10:44
 2/4 A kérdező kommentje:
töltés közben nem fog menni. köszi a választ!
2022. ápr. 10. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Ebben az akksiban amit linkeltél nincs más csak akksi! Kell hozzá egy töltő/védelmi áramkör.

Mondjuk egy ilyen:

[link]

Ez pont arra való, hogy tölteni is tudod az akksit, meg ki is tudod belőle venni az energiát. Közben még védi is az akksit a túlzott kisütéstől és egy USB kábellel könnyen lehet tölteni is.

2022. ápr. 10. 14:26
 4/4 puritan ***** válasza:

Én másképpen közelíteném meg a dolgot.

A 2032-es elem is 200mAh körüli kapacitású, és 150-200 Ft. Egy marékkal vehetsz az aksinak az árából, és nem kell foglalkozni a töltéssel.

De ha nem számít az akkunak a mérete és a súlya, inkább egy 18650-est javasolnék ugyanezért az árért, és a led kb. itéletnapig elmegy róla. Utánna meg lehet azzal a kis modullal tölteni, amit az előttem szóló javasolt.

2022. ápr. 10. 22:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!