Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol találok olyan olcsó vagy...

Hol találok olyan olcsó vagy használt 12 voltos dc villanymotort amelyik 300 rpm és 100 wattot tud?

Figyelt kérdés
febr. 6. 21:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia! Bocsi most láttam a privát üzenetet és nem tudtam rá reagálni ott, az análplughoz nem kell 100W, megteszi egy kisebb is. Illetve szerintem egészségügyileg a 300as fordulatszam sok lesz.

javaslom a szilikonbevonat használatát.

[link]

febr. 6. 22:30
 2/14 A kérdező kommentje:

1.

Nem írtam semmilyen privát üzenetet !

nem tudom miről beszélsz?

amúgy meg az általad linkelt motor gyenge szar a wattot oda sem merik irni!

febr. 6. 23:01
 3/14 anonim ***** válasza:

Olcsón szerintem sehol. Meg kell nézni, hogy mit akarsz hajtani vele és választani (a 300rpm ehhez a teljesítményhez 12V-on kicsi).

Opciók:

1./ Veszel egy 12V 110-120W motort 1000 körüli fordulatszámmal és teszel rá egy 3:1 hajtóművet, és akkor meglesz a 100W - 1000 RPM

2./ Széles tartományú DC szervo motor megfelelelő meghajtással (ez már drágább).

3./ a 300rpm - 100W az nagyjából 3,2 Nm hajtó nyomatékot jelent, veszel ennél valamivel nagyobb léptető motort (NEMA24-34 környékén már vannak 4,5Nm és annál nagyobbak) és egy egyszerű elektronika meghajtja és kilépi a 300RPM-et.

febr. 7. 07:10
 4/14 A kérdező kommentje:

3.

Körülbelül egy 10 kilós súly változó sebességű emeléséhez szükséges. Maximális emelési sebesség 1 méter/5 sec, de van hogy csak nagyon lassan kell mozgatnia.

Ahoz elég a 12 v 100 watt.

Kis motor kell mert nem nagyon van hely sem illetve a 12 volt adott.

"teszel rá egy 3:1 hajtóművet, és akkor meglesz a 100W - 1000 RPM"

Az a baj hogy nem nagyon találtam ilyen hajtóműveket.

Azt olvastam hogy a léptetőmotorok jellemzően nem hatékonyak ilyen nagy fordulatszámokon és folyamatos nagy nyomaték leadásánál.

febr. 7. 11:08
 5/14 anonim ***** válasza:

4: Több helyen van 3:1 csiga csigakerékkel, össze lehet rakni. A fordulatszámot kell tudni változtatni?

Azért ez még nem nagy fordulatszám egy léptető motornak. És azért kell 2-3 értékkel nagyobb nyomatékű léptető motort nézni.

febr. 7. 15:07
 6/14 A kérdező kommentje:

5.

A fordulatszámot gondoltam hogy motorvezérlővel változtatnám igen azt is kell változtatni, de maximum szükséges a 250rpm de nem baj ha inkább több

febr. 7. 15:16
 7/14 anonim ***** válasza:
Akkor vagy valami jól szabályozható DC szervo, vagy BLDC motor. Mert egy rakás DC motor esetén a fordulatszám szabályozhatósága nem túl jó (nagyon esik a nyomatéka). A nyomatékot meg hajtóművel lehet rendbe tenni. És nekem nem volt rossz tapasztalatom a léptető motorokkal se (ahogy írtam, nem határra kell méretezni, főleg mert a tartó nyomatékot adják meg...)
febr. 7. 15:20
 8/14 A kérdező kommentje:

7.

Ez egy fogas lécet fog meghajtani amihez nem kell túl nagy sebesség, de jó lenne hogyha nem megy a motor kézzel is lehessen mozgatni a fogas lécet, ami úgy tudom hogy csigahajtóműnél nem megy

febr. 7. 15:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha nem a fogaslécet akarod közvetlenül mozgatni, felteszel a motor tengelyre egy kurblit és azzal tudod mozgatni ugyanúgy a csigahajtáson kersztül. Igen a csigahajótmű előnye egyben a hátránya, hogy önzáró.

A másik amit szoktak csinálni, hogy egyszerűen leakasztják a csigahajtóművet a fogaslécről azt egy egyszerű retesszl meg lehet oldani, és akkor mozgatható szabadon.

Viszont ha fogaslécet mozgat, akkor végig kell gondolni a "tartást", mert ha ezeket lekapcsolod akkor az le fog szaladni és igen gyorsan. Ez esetben jobb lesz a léptető motor, mert az amikor nem kell hajtani az utolsó pozícióban megfogja (amíg áramaot kap)

febr. 7. 15:40
 10/14 A kérdező kommentje:

9.

A kurbli az sajnos nem jó, mert itt esetenként gyorsan kell mozgatni.

"egy egyszerű retesszl meg lehet oldani, és akkor mozgatható szabadon."

Ez jó lehet de milyen reteszre gondoltál?

"Ez esetben jobb lesz a léptető motor, mert az amikor nem kell hajtani az utolsó pozícióban megfogja (amíg áramaot kap)"

Igen de nekem azt is meg kell oldani hogy szét leessen választani a motor meghajtást vagy kézi meghajtást

febr. 7. 15:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!