Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem tudom fel olvasztani...

Miért nem tudom fel olvasztani az ónt?

Figyelt kérdés

Kisfiam ps4 joyában szeretném kicserélni az egyik analóg kart, ami több helyen van az alap lapra forrasztva.

100W-os forrasztópisztollyal próbáltam , de csak a panel melegszik.

Miközben a forrasztás nem olvad meg rajta.

2022. ápr. 9. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Rossz a pakahegy, nem adja at a hot normalisan, vagy rosszul tartod.
2022. ápr. 9. 19:41
 2/5 Szirty ***** válasza:
100%

Nos ha ólommentes foraszanyaggal van forrasztva annak nagyobb az olvadáspontja.

A másik dolog a hőelvonás. Ha a forrasztandó pont nagy rézfelületen van akkor nehéz forrasztani, mert át kell melegíteni az egészet.

2022. ápr. 9. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Vlsz. az a 100W-os forrasztó valami ősrégi gagyi pillanatpáka lehet. Javíts ki, ha nem így van.
2022. ápr. 9. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Pucold meg a pákahegyet, és mikor odateszed a kiforrasztandó akatrészre akkor tegyél rá egy kis ónt, ekkor tutira meg fogja olvasztani a forrasztási pontot. Velem is előfordult, hogy nem akart megolvadni, de ilyenkor a megolvasztott ón segít.
2022. ápr. 9. 21:16
 5/5 Vortrex ***** válasza:

Ólommentes a forrasztás, a nyák elviszi a hőt, és flux nélkül gyorsan oxidál, amitől olyan lesz mint a beton. Tegyél hozzá a saját gyantás forrasztóónodból egy nagy gümecset, hogy felhígítsa a gyári ólommentest.

Szerintem egy csípőfogóval rombold le, hogy csak a lábai maradjanak, és a ónozd be a forrasztást a sajátoddal, és lábanként húzd ki, utána melegítsd fel a furatot és egy határozott levegővétellel fújd ki a lyukat.

100W az egyáltalán nem kis teljesítmény, sőt, nagyon kell figyelni, mert egy pillanat alatt leégeti a vezetősávokat és az átkötéseket.

2022. ápr. 10. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!