Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ceruzaelemeket mèrtem multimét...

KurunczyAttila kérdése:

Ceruzaelemeket mèrtem multiméterrel és annyit szeretnèk tudni ha pl 1,1 volt-ot mér az még jónak számít ?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 1. 19:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%

He?

Az eleve 1,2V-os Ni.NH hogy a pékbe lenne lemerülve ha 1,2V-ot mérsz rajta?

[link]

2022. ápr. 2. 03:04
 12/16 Szirty ***** válasza:
0%

"...a tölthető elem is le van merülve, ha 1.20V mérhető rajta."

Az elem nem tölthető, az akkumulátor pedig nem elem (csak az angol nyelvben) :)

2022. ápr. 2. 11:08
 13/16 Szirty ***** válasza:
32%

"Akkor mennyit kell mutatnia?"

A közönséges, 1.5V-os névleges feszültségű alkáli elem (nem akku) kapocsfeszültsége terheletlenül kb 1.6, 1.65V.

"...párat beleraktam egy órába "

Mert az óra rendkívül igénytelen a feszültségre és nagyon keveset fogyaszt.

Ha ugyanezt az elemet egy rádióba rakod vagy távirányítóba valószínűleg meg sem mukkan vele.

2022. ápr. 2. 11:10
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
#11 Úgy, hogy én 1,20-ről beszélek, te meg 1,2-ről. Egy feltöltött NIMH cella 1,27 - 1,29 V körül van, ami egy számjeggyel 1,3V. Ha 1,2V-ot mér a műszer, akkor az már 1,20V közelében van. Ez a példa mutatja, hogy mennyire fontos, hogy elemet ne egy tizedesjegyre állított állásban mérjünk.
2022. ápr. 2. 13:34
 15/16 anonim ***** válasza:

Öcsi, nyisd meg a linket, nézd meg mi van ráírva!

Kellemes kötözködést.

2022. ápr. 2. 18:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Mit nézzek meg rajta? Itt van előttem egy NIMH cella feltöltve, most éppen 1,29V-ot mérek rajta. Ha átdobom egy tizedesjegyre a multimétert, akkor a vártaknak megfelelően 1,3V-ot mutat. Fogalmam sincs, hogy ebben mi a kötözködés szerinted. Azzal ugye tisztában vagy, hogy az 1,2V névleges feszültség?
2022. ápr. 2. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!