Új építésű családi házra milyen típusú Fi-relét ajánlotok?
“A”
Max áram, amit bír nagyobb legyen a szolgáltató által engedélyezett áramerősségnél. Pl, ha 3x16A (=48A) van bekötve, akkor pl 60A-s Fi relé szükséges, érzékenység 30mA
3#
A 3×16A három fázist jelent, vagyis fázisonként 16A, ezek nem adhatók össze, nem lesz 48A.
Igazatok van. Hülyeség, ami írtam.
Elég egy fázist nézni.
Kedves Hozzászólók!
Köszönöm mindenkinek aki megtisztelt válaszával, de szeretném elmondani hogy nem arra voltam kíváncsi hogy hány fázisú milyen terhelhetőségű, vagy milyen hibaáram érzékenységű áramvédő kapcsolót válasszak. Hanem milyen osztályba tartozót (az osztály arra utal hogy csak szinuszos, lüktető egyen, tiszta egyen stb. hibaáramokra képes lekapcsolni). A megaohm.hu oldalt én is olvatam és valóban egész jól összefoglalja dolgokat. /Én is villamossággal foglalkozok, természetesen nem épületvillamosságal/ Az általam megkérdzet villanyszerelő idősebb szakik vagy nem is tudtak ezen csoportosításról vagy nem tulajdonítottak neki nagy jelentősséget, jól van az úgy.... alapon
Ezért gondoltam itt írok hátha olyanok is vannak itt akik kimondottan épületvillamossággal foglakoznak.
Igen tudom a megaohm.hu oldala kb. azt írtja minimum A típus kéne de leggyakrabban AC-t szoktak.
Szóval ha valaki esteleg hozzé tud szólni hogy mondjuk ha inverteres cuccok vannak a környéken akkor már mondjuk nem jó az A se hanem F-kell vagy valami ilyesmi válaszra számítottam
köszönöm!
A megaohm.hu oldalon megadják a választ arra is hogy inverteres készülékek esetén az F típus javasolt és elég hosszan magyarázzák hogy ennek mi az oka.
"...vagy valami ilyesmi válaszra számítottam"
Akkor tulajdonképpen csak azt a választ fogadod el, amit vársz?
Tehát nem is választ vársz a kérdésedre, hanem megerősítést az általad már eldöntött megvalósítást illetően?
Részben megerősítés, részben kiegészítést, és soha sem egy forrásból tájékozódok, ugyanazt a dolgot lehet hogy vlaki más szemszögből elemzve másként lát.
A szakmában eltöltött közel két évtized tapasztalata az hogy, olyan emebrel nem találkoztam (még a lejobbnak tartott, legjobban fizetettek között sem) aki néha ne beszélne bolondságokat. Vagy két "félistan"-ek tartott valaki állít ugyanarról a dologról két különböző dolgot.
Szóval lehet hogy nem mindig jó tulajdonság, de itt név nélkül meg lehet csinállni, különben meg minnél jobban beleássa magát az ember egy témába annál inkább arra jön rá még mennyi mindent nem tud :)
"A szakmában eltöltött közel két évtized tapasztalata az hogy, olyan emebrel nem találkoztam (még a lejobbnak tartott, legjobban fizetettek között sem) aki néha ne beszélne bolondságokat."
Elég fos egy társaságban töltötted munkás évtizedeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!