Mi okozhatta ezt? (hosszabb leírás)
A kábel nem túlfeszültség védett. Az általad leírt jelenség a kábel belső ereinek és érszigeteléseinek, a használatból adódó megtöréséből, elöregedéséből adódó zárlat és/vagy elégtelen érintkezés következtében alakult ki.
Ha a töltőfej nem károsodott, természetesen maradhat, csak új kábelre van szükség.
Hát érdekes egy vezeték lehet ami 2A áramtól füstöl :)
Vagy érdekes adapter ami 2A áramkorláttal füstölteti a vezetéket...
(vagy csak óccó és nem is volt áramkorlát)
#Szirty
Szokott füstölni, többször találkoztam már ilyennel, 1-2 Amperes, nagy gyártók termékei is. Hosszú folyamat eredménye, több tényező együttes kialakulása esetén. Nyakban szétnyúzódik a vezeték szigetelés, megsérül, elszakad a harisnya, belső erek szigetelése, de az állandó használat miatt belemegy a piszok, esetlegesen izzadság, folyadék és pont egy olyan kis teljesítményű átmeneti ellenállás alakul ki, ami ilyen kis áram és kis feszültség hatására "túlterhelődik" és magas hőmérsékletre hevül.
Hátnem tudom.
Most átküldtem 2A áramot egy 0.165 mm átmérőjű réz huzalon de meg se langyosodott.
Egy másik 0,09 mm-es (kilenc század!) volt csak hajlandó füstölni 800 mA áram hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!