Telekom wifi jel erősség probléma?
Az egyik szobában van elhelyezve a router, ami jár a csomaghoz. Ez egy fehér doboz, ezt sajnos sima routerre nem tudom lecserélni, mert ha kikapcsoljuk, akkor ugye a TV adás is megszűnik. Azonban a probléma az, hogy a ház többi részébe a falak vastagsága, illetve anyaga miatt nem jut el a wifi jel, vagy csak nagyon gyengén és sokszor le is kapcsolódnak róla a telefonok. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám stabilan eljuttatni a ház többi pontjába az internetet?
Az esetleg megoldás lehet, hogy van direkt egy internet kábel, és ahhoz vennék egy normális wifi routert? Jelismétlővel próbálkoztam, de sajnos mint írtam a telefon is van hogy lecsatlakozik, így az sem erős jelet fog, és így az sem megbízható wifi forrás.
ez nem sima jelerősítő, ezzel tuti megoldódna
vagy veszel saját routert, utpn rádugod az ont-re, és oda teszed ahova akarod
Sokan küzdenek hasonló problémával.
3 megoldás van a problémára.
1. Veszel egy rendes routert fő routernek és azt rákötöd a telekomos modemre, majd a fő routertől utp kábelen elviszed a netet a problémás helyekre és al routereket kötsz rá AccesPoint módban.
Ez az egyik legbiztosabb megoldás, fő routernek már 14 ezertől kapsz wifi6 képes átlagos igényeket kiszolgáló eszközt, al router(eknek) még ennél is olcsóbb eszközök is jók.
Ehhez viszont a legjobb ha keresel valakit az ismeretségi körödben aki ért hozzá és segít neked ezt megcsinálni, mert nagyon fontos a helyes beállítás.
2. Ha jó az elektromos hálózat a házban akkor egyszerű,könnyű megoldás lehet egy wifi-s powerline adapter.
A működése röviden: 2 részből áll, az egyiket bedugod a konektorba ahol a Telekom modem van és utp kábelen összekötöd.
A másik részét bedugod a konektorba ahol már problémás és kész.
Bővebben: [link]
A legolcsóbb wifi-s powerline: [link]
3. Telekom mesh wifi(okos wifi):
Biztos és jó megoldás.(az elöttem válaszoló már belinkelte)
Hátránya hogy az előző 2 megoldásnál sokkal drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!