Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy régi vezetékes telefon...

Van egy régi vezetékes telefonunk. Évente kb egyszer keres azon valaki (az is általában téves 😆), tehát gyakorlatilag nem használjuk! Ma pont csörgött és nagyon rosszkor. Úgy gondoltam, hogy mellé teszem a kagylót. Árt? Több!

Figyelt kérdés

Ártana ez a telefonnak, hogyha napokig így lenne?

Illetve nem tudom pontosan, hogy ez hogy van, de nekünk csak azért van a vezetékes telefon, mert az internetnek van valami köze ehhez.

Szóval nem tudom, hogy ha pl kikapcsolnám a telefont, akkor nem lenne internet sem?

Ezért gondoltam, hogy csak mellé teszem a kagylót...

Ezeket is el magyarázhatnátok, hogyha tudjátok.

Ma valami közvéleménykutató féle cégtől hívott egy hölgy, de nagyon rosszkor. És az elkövetkező napokban sem fogok ráérni.

2022. jan. 28. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan ki is húzhatod a telefont. Lesz internet úgy is.

Nekem is van vezetékes telefon bekötve, de készülék nincs, még a számot sem tudom, mert sosem használtam. Csak azért van, mert így sokkal olcsóbb, mint ha csak tv+internet lenne bekötve.

2022. jan. 28. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Emlékeim szerint a vonalas telefon "vonalat" ad (egyenletes búgó hangot), ami azért hallatszik. Mellé teheted, nem árt neki, de semmi értelmét nem látom, legfeljebb pár percre. A falból is kihúzhatod (vagy ahova be van dugva), nem ezen múlik az internetelérés. Ha fizettek érte, le lehet mondani, de előfordul, hogy a csomag telefonnal együtt olcsóbb, vagy nincs is nélküle, viszont nem kötelező használni. Nekem is jár elvileg, de nincs vonalas telefonom.
2022. jan. 28. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják, egyszerűen húzd ki. Amúgy meg ha rosszkor csörög nem veszed fel és szevasz.
2022. jan. 28. 15:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Napokig? Apáméknál mellé van rakva már vagy 15 éve. (Rossz a konnektor vagy mi, nem lehet ki-be húzgálni.) Ők nem akarják, hogy hívja őket valaki... Időnként telefonálnak rajta, az után egy pillanatra lerakják, hogy megszakadjon a hívás, utána meg melléteszik a kagylót az asztalra. Ilyenkor 1-2 percig búgó hangot ad ki, utána néma. Szóval éppenséggel a telefonnak baja nem lesz...
2022. jan. 28. 16:36
 5/7 anonim válasza:
100%

Akár magát a telefonkészüléket is kihúzhatod, de csak a kagylót is, és berakod a kagylót a fiókba. Úgy nem zúg, és mindig foglaltnak jelzi a számot.

Valszeg a csomag telefonnal olcsóbb (nekünk is), de magához az interneteléréshez nincs köze, még akkor sem ha azon jön a net (régen volt ez, ma már nem elterjedt szerintem), mert a telefon előtt van egy elosztó, ami a telefonhoz meg a modemhez viszi a jelet.

2022. jan. 28. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

és mivel hívsz másokat?

az nem kerül pénzbe?

nálunk a vonalas telefonnal bárkit ingyen hívunk, ezért van meg.

2022. jan. 28. 18:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Elnézést kérek a késői reagálásért, nem volt időm korábban írni.

Végül magából a telefonból húztam ki a vezetéket. Valóban nem érintette az internethozzáférést.

Köszi a segítséget! 🙂

2022. jan. 30. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!