Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fatüzelésű áramfejlesztőt...

Fatüzelésű áramfejlesztőt hogyan tudnék építeni?

Figyelt kérdés
Mi lenne a leghatékonyabb technológia?
2022. jan. 23. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Elgondolkodtattál, de ezért jó ez az oldal. Szerintem olyan sok energia felhasználásával nyernél olyan keveset, hogy felejtős.
2022. jan. 23. 10:10
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Kicsit gondolkozz, szerinted a fából hogyan lesz áram?
2022. jan. 23. 10:27
 3/7 Szirty ***** válasza:
81%

Gőz fejlesztésével és gőzturbina->generátor vonalon vagy Stirling-motorral, esetleg közvetlenül thermo elemmel ami így szembe jut.

Egyik se lenne problémamentes.

2022. jan. 23. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Létezett vegyes szén-fa-hulladék tűzelésű gőzturbinás erőmű. Talán a Gagarin Hőerőműben is lehetett fát égetni, de erre már nem 100%-ig emlékszem. Kis méretekben nagyon rossz a hatásfoka.
2022. jan. 23. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Vagy elgázosítod a fát, lehetőleg metánra bontod, és utána elégeted gázmotorban. Ez sem megépíthető kicsiben, de van rá némi esély, hogy működjön.
2022. jan. 23. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Stirling motort hajtasz vele.
2022. jan. 23. 20:21
 7/7 Dagadozó Agy válasza:
100%

Szerintem a Stirling motor nagyon kis nyomatékot ad ahhoz, hogy generátort hajts vele.

Szerintem is a gőzfejlesztés a nyerő, de semmiképp nem turbinában, mert azt házilag elég nehéz megvalósítani. Inkább az a régimódi gőzdugattyús technika ami könnyen kivitelezhető.

2022. febr. 4. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!