Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bontott autó motorból lehet...

Bontott autó motorból lehet 230V-os áramfejlesztőt építeni?

Figyelt kérdés
2020. máj. 1. 23:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet.
2020. máj. 1. 23:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igazából bármiből ami meghajt egy generátort ami tölt egy akkumulátort vagy direktbe rákötsz egy megfelelő invertert, bár érdemes közéjük kötni egy akkumulátort én úgy tudom. Szóval lehet autó motort is használni erre a célra csak szerintem felesleges mert egyrészt hűtést is rá kellene kötni a vizes rendszerűt hacsak nem olyan autó motorod van ami léghűtéses, akkor egy önindítót mert az újabb autók motorjait anélkül be nem indítod. Ez hely szempontjából is sokat fog foglalni, zabálni is fog sokat amiből akkora teljesítményt nem fogtok kicsavarni amivel mondjuk egy ház átlagos igényét eltudjátok látni.

Egyébként egy egyszerű segédmotor motorja is elég lenne ehhez. Mi anno egy Toyota generátorát egy simson blokkal hajtottuk meg és arra kötöttünk rá egy akkumulátort amit töltötte egy megfelelő töltés vezérlő is volt, plusz került rá egy inverter ami biztosította nekünk a 230 voltot. Az csak egy kísérlet volt néhány lámpán meg flexen kívül mást nem üzemeltettünk rajta.

2020. máj. 1. 23:57
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
Természetesen. Az egész utcát el tudod majd látni árammal
2020. máj. 2. 07:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, a kérdés inkább az, hogy van-e értelme.
2020. máj. 2. 09:14
 5/8 A kérdező kommentje:
A célja egy komplett színpad üzemeltetése lenne, ami olyan 3-4000W körül lehet.
2020. máj. 2. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy komplett szinpad, es osszesen 4kW? Hat az nem lesz egy nagy durranas.

Egyebkent leirtak mar: bontott motorbol is lehet ilyet csinalni, 'csak' kell hozza egy rakas mas cucc is: 230V-os, feszultsegstabilizalt generator mert az autoban 12V-os van, megfeleloen tuzvedett benzintank, AC pumpa, hangtompitos kipufogo, a motorhoz egy szabalyzo ami a terheles fuggvenyeben valtoztatja a motor teljesitmenyet (na ez lenne a legmacerasabb, mert ezt effektive meg kellene epiteni), egy jo hosszu villanyvezetek hogy a motor eleg messze lehessen a szinpadotoktol a zaj meg a fust miatt, esatobbi esatobbi esatobbi.

Olcsobb es biztosan mukodo, meg foleg biztonsagosabb megoldas megvenni egy benzines aggregatot.

2020. máj. 2. 17:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem. Igen, 4kW körül van aminek áramszünet esetén is mindenképp kellene hogy működjön, a többi az még egy 2-3kW körül lehet, de tényleg én voltam pontatlan, mert komplettet írtam.
2020. máj. 2. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!