Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy ceruzaelem hány ampert...

Egy ceruzaelem hány ampert képes leadni?

Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 22:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor állj tőle messzebb, hogy ha elpukkan akkor ne a szemedbe menjen.
2022. jan. 22. 23:48
 12/18 anonim válasza:

Ellenálás méréshez azért nem kell 10-20 amper. 1 ampert átküldesz rajta és ott már elég feszültség esik a vezetéken, hogy egy átlagos multiméterrel kimérhető legyen a feszültség.

Tegyük fel 0.1 ohm az ellenálás akkor U=RxI 100 mv esik a vezetéken. Ha fele ennyi még az is jól mérhető.

2022. jan. 23. 04:36
 13/18 Szirty ***** válasza:
12%

"általában rá szokták írni, hogy mittomén 5C vagy 10C"

Általában?

Még soha nem láttam olyan ceruza elemet amin ilyen adat szerepelt volna.

2022. jan. 23. 07:44
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

Szirtynek igaza van, hiába pontoztátok le.

A kérdező ceruzaelemet írt, nem ceruza akkumulátort. A ceruzaelemen, meg általában semelyik elemen nincs olyan adat, hogy mekkora a kapacitása és az sem, hogy mekkora árammal terhelhető. Az akkumulátorokon is csak a kapacitást tüntetik fel, esetenként a töltőáramot, de, hogy mekkora árammal terhelhető, azt nem.

2022. jan. 23. 21:16
 15/18 anonim ***** válasza:

"szóval arra kell, hogy kiszámoljam a lakásom védővezetőjének az ellenállását. "

Én se akarom elvinni a témát, de mihez kell? Mert ilyet nem kell mérni normál esetben.

2022. jan. 23. 22:41
 16/18 anonim válasza:
Szerintem a vezetékeken eső feszültséget szeretné kb felmérni, meghatározni, mielőtt behuzza a falba. Talán ezért akart 20 ampert.
2022. jan. 24. 00:19
 17/18 anonim válasza:
Azt a hülyeséget meg felejtsétek el, hogy bármilyen ceruzaelem felrobban ha túlterhelik.
2022. jan. 24. 00:20
 18/18 A kérdező kommentje:

"Én se akarom elvinni a témát, de mihez kell? Mert ilyet nem kell mérni normál esetben."

Közben utána-youtube-oztam, hogy mi az, ami valójában kell nekem: hurokellenállást kell mérnem. 2 mérőműszer + egy ellenállás kéne hozzá, viszont van fi-relé, ezért így nem lehet mérni. Szóval egy célműszert kell hozzá vennem vagy kölcsönöznöm.

2022. jan. 24. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!