Egy ceruzaelem hány ampert képes leadni?

Ellenálás méréshez azért nem kell 10-20 amper. 1 ampert átküldesz rajta és ott már elég feszültség esik a vezetéken, hogy egy átlagos multiméterrel kimérhető legyen a feszültség.
Tegyük fel 0.1 ohm az ellenálás akkor U=RxI 100 mv esik a vezetéken. Ha fele ennyi még az is jól mérhető.

"általában rá szokták írni, hogy mittomén 5C vagy 10C"
Általában?
Még soha nem láttam olyan ceruza elemet amin ilyen adat szerepelt volna.

Szirtynek igaza van, hiába pontoztátok le.
A kérdező ceruzaelemet írt, nem ceruza akkumulátort. A ceruzaelemen, meg általában semelyik elemen nincs olyan adat, hogy mekkora a kapacitása és az sem, hogy mekkora árammal terhelhető. Az akkumulátorokon is csak a kapacitást tüntetik fel, esetenként a töltőáramot, de, hogy mekkora árammal terhelhető, azt nem.

"szóval arra kell, hogy kiszámoljam a lakásom védővezetőjének az ellenállását. "
Én se akarom elvinni a témát, de mihez kell? Mert ilyet nem kell mérni normál esetben.
"Én se akarom elvinni a témát, de mihez kell? Mert ilyet nem kell mérni normál esetben."
Közben utána-youtube-oztam, hogy mi az, ami valójában kell nekem: hurokellenállást kell mérnem. 2 mérőműszer + egy ellenállás kéne hozzá, viszont van fi-relé, ezért így nem lehet mérni. Szóval egy célműszert kell hozzá vennem vagy kölcsönöznöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!